Katasztrófavédelem

2023.11.16. 08:33

Balesetekhez, autótűzhöz és kidőlő fákhoz riasztották a vármegye tűzoltóit

Sok riasztás érkezett a tűzoltókhoz közutakon történt káreseményekkel összefüggésben a közelmúltban. Ezekről számolt be honlapján a vármegyei katasztrófavédelem.

Kemma.hu

Az árok szélén megcsúszott és veszélyesen megdőlt novenber 14-én, kedden délután, egy a rakományával együtt több, mint huszonöt tonna össztömegű nyergesvontató a 13-as úton, Csép és Nagyigmánd között. A helyszínre riasztott tűzoltódaru és a nagyigmándi önkormányzati tűzoltók teljes útzár mellett a szilárd útburkolatra vontatta a járművet, ezzel megszüntetve a veszélyeztetést.

Ugyanezen a napon villanyoszlopnak ütközött egy autó Esztergomban, a Visegrádi úton, Búbánatvölgy irányában. A műszaki mentés keretében az esztergomi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a helyszín biztosításában és a forgalom irányításában működtek közre. A műszaki mentés idején forgalomkorlátozás mellett haladhatott a forgalom.

Szintén kedden kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy gépkocsi este Kisbéren, a Széchenyi utcában. A kisbéri hivatásos tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.

November 15-én, szerdán a délelőtti erős szél miatt kidőlő fák, leszakadó ágak miatt több helyre is vonultak a tűzoltók vármegyeszerte. Nyárfa dőlt egy furgonra Ács határában, a vasúti átjáró mellett. A helyszínre érkező ácsi önkormányzati tűzoltók láncfűrész segítségével feldarabolták a fát.

Bajnán az Alkotmány utcában egy tizenöt méter magas fa villamosvezetékre, míg Bakonybánk határában két nyárfa az útra dőlt. A tűzoltók a kárhelyszíneken kézi erővel és láncfűrésszel avatkoztak be, szüntették meg a forgalmi akadályt és veszélyeztető állapotot.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában