NAV

2023.11.07. 10:52

Apró szőrgombócok és csempész cigik is lapultak az M1-es ácsi szakaszán lefülelt román furgonban

Kiskutyák kuporogtak a cigarettát rejtő csomagok alatt egy román furgon rakterében, amikor a sofőrt az M1-es autópályán ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

Goletz-DeáK Viktória

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint a Romániából Németországba tartott furgont a pénzügyőrök az M1-es autópálya ácsi pihenőjébe kikísérték. Mint kiderült a raktér platóján 230 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vittek, ahol a dobozok és bőröndök alatt, négy alig 8 hetes, hófehér szőrgombóc mocorgott. A sofőrnek az állatokhoz nem voltak érvényes okmányai, továbbá azt mondta, hogy az elrejtett cigarettáról semmit nem tud.

A NAV munkatársai értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kölyökállatoknak oltásuk, chipjük, és állatútlevelük sincs, így okmány hiányában és fiatal koruk miatt sem szállíthatóak. Az ebek azóta egy állatvédő egyesület vendégszeretetét élvezik. A pénzügyőrök az adózatlan füstölnivalót lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

A NAV tevékenysége több ponton is kapcsolódik az állatvédelemhez, 2022-ben 150-ként írta alá az Állatvédelmi Kódexet. A NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nyugat-Magyarországon 2023-ban 49 kölyökkutya illegális kereskedelmét hiúsították meg. Az elmúlt évben lovat, fenyőrigót, tengelic madarat és macskákat is találtak már szolgálat közben a NAV járőrei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában