Pénzbüntetést kaphatnak

2023.10.17. 09:12

Videón a két férfi és a nő bunyója: az oroszlányi utcára mentek ki verekedni részegen

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a trióval szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Kemma.hu

A vádirat szerint a nő és férfi elkövető egy másik férfival az oroszlányi konténerszálló lakóiként ittas állapotban keveredtek vitába 2022. július 20-án, aminek hevében a későbbi sértett elindult kifelé a szálló területéről. A két elkövető azonban utána eredt.

Az utcán az egyikük, a férfi, a sértett után futott, akinek a fejét futás közben, lendületből ököllel megütötte. A sértett feltartotta a kezeit, hogy védekezzen, majd visszaütött. A két férfi összeakaszkodott, és az időközben odaért nővel együtt mindhárman a földre estek.

Ekkor érkezett a helyszínre érkezett autóval egy harmadik férfi, aki odament a dulakodó csoporthoz. Mire odaért, a két férfi már felállt a földről, így őket megpróbálta egymástól távol tartani. Ezután visszament az autójához telefonálni, és értesítette a rendőrséget.

Ekkor a támadó férfi ismét megütötte a sértettet, aki védekezett, ezért a két férfi megint a földre esett. A nő sérelmezte, hogy a sofőr kihívta a rendőrséget, ezért kiabálni kezdett vele és ütlegelte is. Miután a nőt elvezették onnan, a sértettet ütötte ököllel, majd az élettársát is ütlegelte.

Mint azt  dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője közölte, az elkövetők társadalmi együttélés szabályaival szembeni nyílt, öntörvényű és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. Pénzbüntetést kaphatnak érte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában