Elfogva

2023.10.13. 11:32

Kínai zsákokban lapult a 12 milliós hamis ruharakomány az M1-esen

A bolgár sofőr azt mondta a 12 milliós rakományára, hogy szívességből viszi barátjának Németországba.

Kemma.hu

Szívességből vitte barátjának a hamis ruhákat, az M1-esen ért véget az utazás

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében adott tájékoztatást arról, hogy majd' 200 hamis ruhadarabot találtak a pénzügyőrök az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán, amikor egy bolgár személyautó utánfutóját vizsgálták. Mint írták, a járőrök a több mint tizenkétmillió forint értékű árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Rengeteg hamis márkájú ruhát rejtett a bolgár autós utánfutója az M1-esen
Rengeteg hamis márkájú ruhát rejtett a bolgár autós utánfutója az M1-esen
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Bulgáriából indult csomagjaival az az autós, aki egy utánfutót is vontatott, amikor a pénzügyőrök a Concó pihenőbe terelték járművét ellenőrzésre. A sofőr utánfutójáról, úgynevezett „kínai zsákokból”, különféle márkajelzésű (Adidas, Lacoste, Prada, Nike, Philipp Plein) kabátok, pólók és melegítők kerültek elő. A 30 éves férfi azt mondta, hogy nem tudta mi van a csomagokban, azokat szívességből viszi barátjának Németországba. A különböző méretű ruhák kínálatát a márkák jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy hamisak, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában