Állatkínzás

2023.10.10. 10:40

Felidegesítette a kiskutyája, nejlon táskában akart megszabadulni tőle az állatkínzó

Nejlon táskába tette a kutyáját, majd a szalagkorláton dobta át, hogy megszabaduljon tőle a gazda, aki most bíróságon

Kemma.hu

Állatkínzás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki nejlon táskába tette a kutyáját, a szalagkorláton átdobta, így szabadult meg tőle. Az ügyészség indítványára a járásbíróság a férfival szemben 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a foxi fajtájú kistestű kutya gyakran megszökött a tatabányai ingatlanról, átjárt a szomszédhoz. Az eb gazdája megelégelte, hogy gyakran utána kell mennie a kutyának, ezért elhatározta, hogy megszabadul tőle. 

Az elkövető személygépkocsival március 24-én Szárliget külterületére vitte a kutyát, amelyet a Nagyegyháza felé vezető úton nejlon táskába téve a szalagkorláton átdobott, így magára hagyta és a helyszínről elhajtott. A cselekményt észlelte egy állatvédő, aki másnap a kutyát gondozásba vette, majd az egyesület az állatot örökbeadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában