Tárgyalás

2023.10.16. 18:03

Az anya beismerte, a férje tagadta, hogy rendszeresen bántalmazták a gyerekeiket

A három kiskorú gyereket rendszeresen bántalmazták. A házimunka és a kistestvérei nevelése is a 9 éves kislányra maradt, aki az iskolában többször elaludt a fáradtságtól.

Kemma.hu

A kiskorú veszélyeztetése bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi  Járásbíróság előkészítő ülést tartott. Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőrendű vádlott, vagyis az apa nem ismerte be a bűncselekmények elkövetését, ezért a bíróság az ő ügyében tárgyalást fog tartani.

A másodrendű vádlott, vagyis az anya beismerte a tettét, ezért őt a bíróság 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A három sértett gyermekkel szemben a szülői felügyeleti jogát megszüntette. Illetve a bíróság kötelezte mintegy 800 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet jogerős.

A  Tatabányai Törvényszék munkatársától megtudtuk, és ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a vádirat szerint az eddig öt alkalommal büntetett férfi és a felesége együtt nevelték a nő korábbi házasságából született két fiú és egy lány gyermekét, valamint a vádlottaknak később született 3 közös gyermekük is.

A férfi a nevelt gyerekeit a kezdetektől fogva nem szerette. 2018. nyarától 2022. augusztusáig a 7 és 10 éves fiút rendszeresen ittasan bántalmazta: ököllel ütötte a fejüket, megfejelte őket, valamint bakancsban megrugdosta őket. Hogy a bántalmazás ne derüljön ki, a gyermekek napokig nem mehettek ki a házból. De az is előfordult, hogy mindhárom nevelt gyerekét a lakásban a falhoz állította, egy pohár vizet a fejük fölé kellett tartaniuk és ha a pohárból kiloccsant a víz, akkor a gyerekek fejét ököllel megütötte. Egy alkalommal pedig az egyik gyermek fejét beleverte az udvaron lévő lépcsőbe. 

A férfi nem érte be a gyerekek ütlegelésével, rendszeresen bántalmazta a feleségét is: ököllel ütötte, megrugdosta, valamint le is köpte. Még állapotosan is többször bántalmazta, a mindenórás édesanya fejét ököllel ütötte és belerúgott a hasába. Az egyik ilyen bántalmazás után olyan súlyosan megsérült a nő, hogy kórházba kellett szállítani.

Az anya is ütött 

A 2010-ben született lánynak a vádlottak közös gyermekeire naponta kellett vigyáznia, fürdette őket, éjszaka felkelt hozzájuk, ő vitte őket játszótérre, emellett a házimunkában is részt kellett vennie, takarított, főzött, mosott. Mindeközben az édesanya sok esetben feküdt az ágyban és a tévét nézte. A lány az iskolában több alkalommal álló helyzetben vagy a padra dőlve aludt el. De az anya is többször bántalmazta a lányát: tenyérrel megpofozta, ököllel a fejét ütötte, a hajánál fogva a földre húzta és ott megrugdosta, valamint seprűnyéllel is ütötte. A két fiát sem kímélte nagy erővel, tenyérrel ráütött a hátukra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában