Tárgyalás

2023.10.15. 08:23

Agyba-főbe verték gyerekeiket éveken át: most az esztergomi bíróságon felelnek bűntettükért

Előkészítő ülést tartanak annak a férfinak és nőnek az ügyében, akik éveken át brutálisan bántalmazták gyermekeiket. A kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indult ügyben október 16-án, hétfőn tartanak előkészítő ülést az Esztergomi Járásbíróságon.

Kemma.hu

A vádirat szerint az eddig öt alkalommal büntetett I. rendű vádlott és a II. rendű vádlott házastársak, akik együtt nevelték a II. rendű vádlott korábbi házasságából született két fiú és egy lány gyermeket, (akik a sértettek) valamint a vádlottak később született 3 közös gyermekét. Az I. rendű vádlott, vagyis a férfi a gyerekeket a kezdetektől fogva nem szerette, a két fiúgyermeket 2018. nyarától 2022. augusztusáig minimum 20 alkalommal, ittas állapotban bántalmazta oly módon, hogy ököllel ütötte a fejüket, megfejelte őket, valamint felszólította őket, hogy feküdjenek le a padlóra, majd ezt követően - bakanccsal a lábán - testszerte megrugdosta őket – olvasható a Tatabányai Törvényszék hivatalos oldalán. 

A bántalmazások következtében a 2018-ban 7 és 10 éves gyermekeknek a legtöbb esetben nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, ezen alkalmakat követően - nehogy fény derüljön a bántalmazásokra - a gyermekek napokig nem mentek ki a házból. A fenti időszakban a férfi vádlott rendszeresen szidalmazta, valamint oly módon büntette meg mindhárom sértettet, hogy a lakásban a falhoz kellett állniuk, egy pohár vizet a fejük fölé kellett tartaniuk és ha a pohárból kiloccsant a víz, akkor az I. rendű vádlott a gyerekek fejét ököllel megütötte.

Az I. rendű vádlott 2022. márciusában egy alkalommal az egyik gyermek fejét beleverte az udvaron lévő lépcsőbe. A férfi rendszeresen bántalmazta a sértettek szeme láttára a II. rendű vádlottat oly módon, hogy ököllel ütötte, megrugdosta, valamint le is köpte őt. A férfi a II. rendű vádlottat állapotosan is többször bántalmazta, 2021. decemberében az akkor már mindenórás édesanya fejét ököllel ütötte és belerúgott a hasába.

A férfi 2022. szeptember 25. napján olyan súlyosan bántalmazta a nőt, hogy kórházba kellett szállítani. A 2010-ben született lány sértettnek az I. és II. rendű vádlott utasítására a vádlottak közös gyermekeire napi szinten kellett vigyáznia, fürdette őket, éjszaka felkelt hozzájuk, ő vitte őket játszótérre, emellett a házimunkában is részt kellett vennie, takarított, főzött, mosott, mindeközben az édesanya sok esetben feküdt az ágyban és a tévét nézte. A gyermek a fenti feladatok elvégzésében annyira elfáradt, hogy az iskolában több alkalommal álló helyzetben vagy a padra dőlve aludt el. A nő 2018. nyara és 2022. augusztusa között kb. 15 alkalommal bántalmazta a sértett lányt oly módon, hogy tenyérrel megpofozta, ököllel a fejét ütötte, a hajánál fogva a földre húzta és ott megrugdosta, valamint seprűnyéllel is ütötte. A II. rendű vádlott a fent jelölt időintervallumban körülbelül 5 alkalommal a két sértett fiúgyermeket is bántalmazta oly módon, hogy nagy erővel, tenyérrel ráütött a hátukra.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az I. rendű vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától, míg a II. rendű vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint a 3 sértett vonatkozásában a szülői felügyelet jogát szüntesse meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában