Csaló

2023.09.06. 15:13

Ingatlanosnak hazudta magát a környei férfi, az ügyintézésre kapott milliókat pedig zsebre rakta

A férfi próbaidő alatt követte el az újabb csalást, így a korábbi büntetését is le kell ülnie.

Kemma.hu

Csalás bűntette miatt tartanak előkészítő ülést a Tatabányai Járásbíróságon csütörtökön. A vádirat szerint a sértett 2020. januárjában egy környei ingatlant szeretett volna megvásárolni. 

A sértett az ingatlannal kapcsolatos ügyintézés során 2020. augusztus 25-én ismerkedett meg a vádlottal. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi valótlanul azt állította, hogy ingatlanok vásárlásával és értékesítésével foglalkozik, megfelelő szakmai háttérrel és kapcsolatokkal rendelkezik, és felajánlotta segítségét a sértett által korábban kiválasztott környei ingatlan megvásárlásához, a közreműködéséért 1,2 millió forintot kért. A sértett a vádlottat szóban megbízta az ingatlannal kapcsolatos ügyintézéssel. 

A férfi ezután az ingatlannal kapcsolatos intézkedések és az ügyintézés során felmerült saját költségeire hivatkozva több részletben, összesen 5 millió 273 ezer forintot vett át a sértettől. Azonban esze ágában sem volt segédkezni az ingatlan megvásárlásában, az átvett pénzösszegeket saját céljaira fordította.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészségtől a Kemma.hu megtudta, hogy a férfi próbaidő alatt követte el a csalást, korábban ugyanis szintén csalás miatt 3 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Ezért a jelenlegi ügyben az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és rendelje el egy korábban - nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt - kiszabott 1 év 10 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában