Jogerős ítélet

2023.09.05. 16:19

9 kiskorút is szállított a rakterében az M1-esen, Tatabányánál bukott le az embercsempész

A Tatabányai Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé azt az olasz állampolgár férfit, aki a járműve rakterében17 migránst, köztük 9 kiskorút szállított az autópályán illegálisan.

Kemma.hu

Az olasz embercsempész ismeretlen személyazonosságú megbízója utasítására július 6-án 15 óra körül, pontosan meg nem határozható időpontban Magyarország déli határszélén egy erdős területen, az általa vezetett olasz honosságú tehergépkocsi ülések nélküli rakterébe felvett először 10, majd 10-15 perc autóút megtétele után, szintén a déli határszél erdős területén további 7 magát afgán állampolgárnak valló és Magyarország területére jogellenesen érkezett személyt, akik Szerbia felől lépték át a határt és illegálisan Ausztriába kívántak eljutni.

A vádlott a migráns személyeket Magyarország területén keresztül Ausztria felé szállította a tehergépkocsijával, amelynek során a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály beosztottjai július 6-án 18 óra 12 perckor az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalának 54. kilométerszelvényénél ellenőrzés alá vonták a tehergépkocsit.

A rendőri intézkedés során a járőrök a vádlott által vezetett tehergépkocsi rakterében megtalálták a 17 fő magát afgán állampolgárnak valló személyt, akik körül 9 kiskorú volt. Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint őket a rendőrök a vádlottal együtt előállították.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a szeptember 5. napján tartott tárgyaláson, vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt hozott ítéletet egy olasz állampolgárságú férfivel szemben. A bíróság a vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, 5 év Magyarország területéről kiutasításra ítélte. Az ítélet jogerős – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában