Zaklatás

2023.08.11. 09:49

Pokoli szakítás, 80 hívás, 354 sms: vádat emelt az esztergomi bíróság a zaklató férfi ellen

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki kétszer nyakon ragadta élettársát, majd a viszony megszűnését követően háborgatta

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a kapcsolati erőszak bűntette, és zaklatás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki kétszer nyakon ragadta élettársát, majd a viszony megszűnését követően háborgatta.

A vádirat szerint a férfi 2021. december 24-én hajnalban érkezett haza a dorogi lakásba. Élettársa számonkérte, hogy miért hagyta magára. A férfi ingerült lett, ezért a nő nyakát szorongatta, a haját húzta. Az élettársi kapcsolat megszakítását követően is párkapcsolatban maradtak. A férfi 2022. május 19-én meglátogatta a nőt, amikor meglátta, hogy a nő telefonjára sms érkezett. A szóváltás közben a férfi egyik kezével megszorította a nő nyakát, a másik kezével ökölbe szorítva felemelte és így ütéssel fenyegette. A nőnek a két cselekmény miatt sérülése nem keletkezett.

A párkapcsolatot 2022. május 25-én szakították meg, amelyet a férfi nem tudott feldolgozni, ezért mintegy egy hónap alatt a nőt annak akarata ellenére telefonon nyolcvanszor hívta, illetve 354 sms üzenetet írt neki.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában