Letartóztatás

2023.08.17. 15:59

Hűvösön a román embercsempészek: az M1-esen Mocsánál menekültek a zsaruk elől

A rendőrök az M1-esen próbálták igazoltatni a csempészt és társait, de az menekülni próbált, nem sok sikerrel. Most letartóztatták a 3 román férfit.

Kemma.hu

Ebből a teherautóból próbált menekülni a sofőr, de a rendőrök elfogták

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta három román állampolgárságú férfi letartóztatásának az elrendelését, akik az M1-esen csempésztek illegális bevándorlókat. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a bíróság a három férfi letartóztatását egy hónapra rendelte el a bűnismétlés veszélye miatt és a bizonyítás meghiúsításának megakadályozása érdekében.

Az indítvány szerint egy ismeretlen személy augusztus 15-én Magyarország déli, Szerbiával határos területén felvett egy személygépkocsiba 18 fő, magukat szír és török állampolgároknak valló migráns személyt. Ezután a jármű Ausztria irányába indult. Mintegy két óra múlva a sofőr kiszállította a migránsokat a gépkocsiból, mert  észlelte, hogy rendőrök követik. 

Ezután a kiszállás helyszínén várakozó migránsokat felvette az egyik román állampolgárságú férfi az általa vezetett német hatósági jelzésű  tehergépkocsiba azért, hogy segítse őket magyar-osztrák határ átlépésében. Ezt a tehergépkocsit kísérte a román hatósági jelzésű jármű, amelyben a két másik román férfi ült, feladatuk az illegális migránsokat szállító tehergépkocsi útjának biztosítása volt, ennek érdekében mobiltelefonon tartották a kapcsolatot.

A tehergépkocsit a nyomozó hatóság augusztus 15-én 13 óra 35 percet röviddel megelőző időpontban ellenőrzés alá kívánták vonni az M1-es autópálya 82 km-szelvényénél, Mocsa területén, azonban a sofőr a rendőri alakzatból kitört, a belső sávba kormányozta az autóját, a szalagkorláttól 30-40 cm-re lelassított és a guruló járműből a vezető oldali első ülés felől kiugrott, melyet követően a jármű a szalagkorlátnak ütközött és megállt. 

A sofőr az autópálya a bal pályatestre ugrott át és a rendőri felszólítás ellenére sem állt meg, a nyomozó hatóság beosztottjai mintegy 1000 méter üldözést követően tudták elfogni. A kísérő gépkocsit a nyomozó hatóság augusztus 15-én 13 óra 25 perckor állították meg az M1 autópálya 82 km-szelvényénél, Mocsa területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában