NAV

2023.08.30. 10:30

Cigieső hullott a pénzügyőrök nyakába az M1-esen, Angliába tartott a kamuzöldséges

Kemma.hu

Kétezernél is több doboz cigit rejtett a teherautó

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében adott tájékoztatást arról, hogy az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán fogtak angol cigarettacsempészt. A férfi Romániából  indult útnak, a teherautó raktere pedig paprikával, paradicsommal, uborkával és padlizsánnal volt megpakova.

A zöldségeket szállító férfi az átvizsgálásakor azt mondta a pénzügyőröknek, hogy két zöldségüzlete van Angliában, oda tart a rakománnyal. A két üzletbe szánt – alig 150 kiló - zöldség mennyisége és a sofőr gyanúra okot adó válaszai arra engedtek következtetni, hogy valami nincsen rendben. Az egyenruhások a teljes rakteret átvizsgálták, a tető műanyag burkolata alá is benéztek, ahol 2169 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak. Bizonygatni próbálta, hogy a felrakodásánál felügyelet nélkül hagyott autóját egy idegen tölthette meg a dohányáruval.

A pénzügyőrök a 4,6 millió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény miatt eljárást indítottak. A sofőr megközelítőleg hétmillió forint bírságra is számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában