Viharkárok

2023.08.29. 14:00

A tűzoltóknak is adott munkát az esti vihar, kidőlt fák akadályozták a forgalmat +videó, fotók

Meglepő, de se anyagi kár, se személyi sérülés nem történt a vármegyénkben tomboló hétfő esti viharban. A riasztások túlnyomó részt kidőlt fák és leszakadt ágak miatt érkeztek, amelyek forgalmi akadályt képeztek, vagy veszélyeztették az utak autós és gyalogos forgalmát.

Kemma.hu

Megállás nélkül cikáztak az égen a villámok az éjszakai viharban. Különös módon sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett

Forrás: Beküldött

Fotó: H. Anita

Mint arról mi is beszámoltunk, pokoli vihar tombolt hétfő éjjel a vármegye területén. Több olvasónk és a szerkesztőségünk munkatársai is hatalmas szélről, folyamatos villámokról és házrengető dörgésekről számolt be. Ezért is meglepő, hogy a hatalmas égzengés és erős szél nem adott sok feladatot a vármegyei tűzoltóknak. Varga Mihály Sebestyén tű. főhadnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy  se személyi sérülés nem történt.

– Tizenöt helyszínre vonultak a Komárom-Esztergom vármegyei tűzoltók a hétfő késő esti és kedd hajnali időszak között, az esti viharral és felhőszakadással összefüggésben. A nagy erejű szél és felhőszakadás elsősorban a vármegye nyugati felét érintette. A riasztások túlnyomó részt kidőlt fák és leszakadt ágak miatt érkeztek, amelyek forgalmi akadályt képeztek, vagy veszélyeztették az utak autós és gyalogos forgalmát. A tűzoltók a helyszínre érve kézi erő és láncfűrész segítségével számolták fel a veszélyeztetést jelentő helyzeteket – mondta a szóvivő. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában