Profi munka

2023.08.16. 11:16

A rutinos rendőr nagypályás csalót fogott Komáromban

Szabó Gábor törzszászlós, a Készenléti Rendőrség (KR) mélységi ellenőrzési osztály I. alosztályának csoportvezetője árulta el, hogyan fogták el egy több száz milliós csalás elkövetőjét.

Kemma.hu

– Még a pandémiás időszakban, 2021-ben volt – mesélte el izgalmas történetét a Police.hu-nak Szabó Gábor. 

– Akkoriban nem jöhetett át külföldi állampolgár a határon, csak az, aki a munkáltatója által igazolni tudta, hogy Magyarországon dolgozik. Aznap Komáromban láttunk el szolgálatot, az új városi Duna-hídnál ellenőriztük a Szlovákiából érkezőket. Amikor odaértünk, feltűnt a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a sok civil ruhás kolléga. Kérdeztem tőlük, mi történt, hogy ilyen sokan vannak itt. Elmondták, hogy egy több száz millió forintos csalással gyanúsítható férfit várnak, aki információik szerint a szlovák–magyar határon fog átjönni. Nem volt sok adatuk a férfiról, csak a nevét és az autó típusát tudták, amelyikkel feltehetően érkezik. A kollégák hiába vártak órákig, nem történt semmi. Nekik már menniük kellett, ezért felajánlottam, hogy ott maradok, és szólok, ha megvan a keresett férfi. 

Ezt követően elmondta, hogy kitartóan várt, de egyre inkább úgy tűnt, hogy hiába. Mégsem adta fel, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis pár órával később egy autó jelentkezett a határon belépésre. Négyen utaztak benne. Bár nem azt a típust vártuk, de gyanús volt, hogy az utasok közül egyik sem hozta magával a munkáltatói igazolását, és azt állították, a komáromi gyárba jöttek dolgozni. 

Elkérte a személyi okmányaikat, és rögtön kiszúrta a nevet, akit a NAV-osok kerestek. Mondta nekik, hogy álljanak félre a kocsival, ameddig ellenőrzi, valóban abban a gyárban dolgoznak-e. Persze nem a gyárat hívta fel, hanem a kollégákat, hogy megvan a férfi. Két perc alatt megjelentek, és már intézkedtek is, így sikeresen lefülelték a keresett személyt. Szabó Gábor pedig tettéért később jutalomban is részesítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában