NAV

2023.08.23. 12:00

A francia Riviérára tartott a dohány, de már Ácsnál elfüstölt a csempész

Majd' 1500 doboz cigarettával autókázott az M1-esen, célba már nem jutott a csempész.

Kemma.hu

Az M1-es ácsi pihenőjében találtak rá a csempészárura

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösségi oldalán számolt be arról, hogy újabb cigicsempészt fogtak az M1-esen. A közleményből kiderült, hogy a a férfit a sztráda Komárom-Esztergom megyei szakaszán vonták ellenőrzés alá és az ácsi pihenőhelyre kísérték.

A pénzügyőrök a Franciaországba tartó autósnál bukkantak csempészárura. A zsúfolt raktér és az oldalfalak tompa hangja miatt az egyenruhások gyanakodni kezdtek. A jármű belső burkolatának meglazítása után a gyanú beigazolódott, és a kamerás üregvizsgáló hamar fényt derített a sofőr eltitkolt szállítmányára. Összesen 1490 doboz adózatlan füstölnivaló került elő.

A sofőr azt mondta, hogy tudott az elrejtett dohányról, azt az unokatestvére rejtette el, rokonaiknak akarták vinni. A járőrök a 2,3 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták és jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában