Cserbenhagyás

2023.08.20. 15:40

A balesete óta nem mer kerékpárra ülni Marianna, akit egy kamion sodort el Neszmélyen

A nyugdíjas nő úgy tudja, hogy kamerafelvételek alapján azonosították a vétkes kamiont.

Kemma.hu

Mariannának súlyos sérülései keletkeztek a balesetben

Forrás: Beküldött

Nem tudja használni a bal kezét, pedig három hónapig volt kórházban rehabilitáción Szántó Marianna. Arra pedig gondolni sem tud, hogy kerékpárra üljön a történtek után. 

Mint arról korábban beszámoltunk: a nyugdíjas nőt nem kikerülte, hanem mellette, őt súrolva hajtott el a kamionos Neszmélyen még márciusban. Marianna görcsösen a kormányba kapaszkodva próbált gyorsabban tekerni, nehogy a hatalmas jármű kerekei közé kerüljön. Már majdnem megúszta, amikor a kamion végén kiálló lámpa végül végigszántotta a kezét, a kamion után jövő menetszél pedig az útra dobta. A neszmélyi asszonynak az egyik keze szilánkosra tört, a másikon pedig a csuklója törött el, amikor a fejét védte az eséskor. Az esetről a TV2 is beszámolt, akik videón mutatták meg a veszélyes útszakaszt. 

Marianna most a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a rendőrségen tett tanúvallomásának jegyzőkönyvében szerepel, hogy az egyik házon lévő kamera rögzítette a baleset helyszíne előtt pár száz méterrel történteket. A videón pedig jól látszik, hogy Marianna az út szélén teker kerékpárjával, mögötte pedig egy szürke kamion, majd egy autószállító halad. Mariannát arról kérdezték a rendőrök, hogy emlékszik-e arra, hogy melyik jármű sodorhatta el. 

A nyugdíjas hölgy vallomásában elmondta, hogy a szürke kamionra emlékszik, a trélerre már nem. A Kemma.hu-nak elmondta, hogy nem tartja életszerűnek, hogy az első jármű kikerülte volna, hiszen akkor a második is észreveszi. Szerinte mindkét kamion kitérés nélkül kellett, hogy elmenjen mellette. És csak a szerencsén múlott, hogy nem a két monstrum mögé, hanem csak az autószállító után esett ki a főútra. 

A neszmélyi baleset után a Tények-nek nyilatkozó Kövesdi Szilárd, vezetéstechnikai oktató szerint is elképzelhető, hogy a kamion sofőrje nem vette észre időben a kerékpárost.

– Ha nem megfelelő az oldaltávolság, többen jönnek szembe nagyon nehéz felmérni időben azt, hogy mi történik. Nyilván az a megfelelő eljárás, hogy megyek mögötte és csak akkor kerülőm, ha azt teljes biztonsággal megtehetem. És egy nagy testű járművel, különösen egy kétszer egy sávos úton azt jelenti, hogy egy teljes sávot illik tartani, hogy biztonságos legyen a kerékpárosnak – mondta a szakember. Ez azonban nem vigasztalja a sérült nőt. 

Marianna megmutatta a rehabilitációja után készült orvosi ambuláns lapját is, ami szerint az ujjai és a keze deformitása maradandó, számottevő javulás nem várható. A bal kezén az ujjakat se kinyújtani, de behajlítani sem tudja rendesen.

Bár az asszony már nem dolgozik, a sérülése miatt sok mindenben mások segítségére szorul
Forrás: Beküldött

Marianna úgy tudja, hogy a rendőrség az ügyét lezárta és átadta a törvényszéknek. Azonban az eljárás akár évekig is elhúzódhat. Ugyanis a két kamionos közül egyik sem emlékszik arra, hogy látta volna az asszonyt kerékpározni. Viszont amíg nincs lezárva az ügy, Marianna kártérítést sem kaphat. A balesteben eltört szemüvegét sem térítette meg senki. Végül a lányától kapott születésnapjára egy újat, mert egyedül nem tudta volna kifizetni.

Sajnos a Duna parti úton már több hasonló baleset is történt. Öt éve Süttőnél is kamion sodorta el a kerékpárost. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában