Cserbenhagyás

2023.03.31. 17:30

„Mintha lelassult volna az idő” - elsodorta a kamion Neszmélyen, szilánkosra tört a keze

Szilánkosra tört a keze, nyílt törést szenvedett, és a csuklója is eltört Mariannának, akit egy kamionos sodort el Neszmélyen. Most szemtanúkat keres.

Goletz-Deák-Viktória

Mariannát a balesetet okozó kamionos és az azt követő autós is cserbenhagyta

Forrás: Beküldött

Kamion sodorta el a Neszmélyen bicikliző Szántó Mariannát március 16.-án délután. A hölgy szabályosan, a főút jobb szélén tekert Süttő felől Dunaalmás felé, amikor egy mögüle érkező kamion elsodorta. Marianna most szemtanúkat keres. 

– A Paphegyen lakom, ezért rendszeresen járok kerékpárral ezen a szakaszon. Ha tudok, lemegyek a járdára, de most a kitett szemetesek miatt nem tudtam ott haladni. Meg hát az nem is szabályos. Az út szélén mentem, hiszen rengeteg autó és kamion jár arra, akik sokszor szerintem a megengedettnél gyorsabban is haladnak. Eddig szerencsére nem volt gond – mondta Marianna, aki először csak azt látta, hogy valami hatalmas szürke jármű utolérte és kikerülés nélkül hajt el mellette. Elkezdett üvöltözni, hogy elüti, neki megy, de kitérés nélkül haladt továbbra is, végig súrolva a biciklit.

– Mintha lelassult volna az idő, óráknak telt, amíg elment mellettem. 

Én csak görcsösen szorítottam a kormányt és csak tekertem és tekertem, hogy ne kerüljek a kerekei alá. Végül, amikor a végéhez ért a kamion a kilógó lámpája sértette végig a kezemet. A kamion után jövő menetszél pedig kidobott az út közepére, a mögötte érkező autó elé. Automatikusan a jobb kezemmel próbáltam tompítani az esést, amitől eltört a csuklóm, de így nem csattant a fejem az aszfalton 

– idézi fel a szörnyű pillanatokat Marianna, akinek se a gázoló kamionos, se az utána haladó autós nem állt meg. Szerencsére a baleset után volt annyi lélekjelenléte, hogy bekússzon az árokba, ahova egyébként a kerékpárja is repült.

– Magára az esésre nem emlékszem, csak arra riadtam, hogy már az úton fekszem méterekre a biciklimtől. Az árokban kaptam igazán sokkot, amikor megláttam, hogy a bal kezemen nyílt törés van, az ínam is kilátszott. Azt nem tudtam, hogy a jobb csuklóm eltört, a sokktól nem is éreztem a fájdalmat. 

Elkezdtem integetni az autósoknak, hogy valaki segítsen, de mindenki kikerült és elhajtott 

– mondta a neszmélyi asszony, aki szerint részeg biciklisnek nézték, aki beesett az árokba. Végül egy arra haladó ismerőse állt meg és sietett a segítségére. A mozgásra a szomszédok is kimentek, vittek neki vizet, párnát, hogy kényelmesebben üljön. A fotókat is ők készítették. Természetesen a rendőrséget és a mentősöket is értesítették.

Mariannának súlyos sérülései keletkeztek a balesetben
Mariannának súlyos sérülései keletkeztek a balesetben
Forrás: Beküldött

A sors úgy hozta, hogy a település polgármestere, az egyébként mentősként dolgozó Janovics István érkezett mentővel az elütött segítségére. Marianna elmondta, hogy a település vezetője is megdöbbent, hogy se a kamion, se az autósok nem álltak meg segíteni neki. Pedig egy csepp alkoholt sem ivott, nem is szokott. A rendőrök meg is szondáztatták.

– A bal kezemen a kis és gyűrűsujjam szilánkosra tört, illetve nyílt törésem lett, a másik kezemen a csuklóm tört el, még három hétig lesz rajta a gipsz. A sérüléseket két naponta kötözik, a lányom nővér a kórházban, ő szokott segíteni. 

Hogy mennyire fogom tudni utána használni a kezemet, azt még nem lehet tudni. 

A szemüvegem is összetört, beleállt a homlokomba, a bicikli pedig kirepült alólam – sorolta sérüléseit Marianna, akinek most még a fürdéshez is segítség kell. A kerékpárja teljesen tönkre ment, ahogyan a szemüvege is. Ráadásul nem tudni, hogy valaha is tud-e majd újra dolgozni a kezével. Kártérítést azonban csak akkor kaphatna, ha megtalálnák a kamionost, aki elsodorta. Ezért most szemtanúk jelentkezését várja.

A vármegyei rendőrség sajtóosztálya is megerősítette Marianna történetét. Kérdésünkre elmondták, hogy március 16-án 17 óra 20 perc körüli időben egy ismeretlen járművezető ismeretlen járművel haladt, Neszmély lakott területén, a Fő utcán, Süttő felől Dunaalmás irányába. A Fő utca 185. szám előtt elkezdte az előtte haladó, 57 éves kerékpáros előzését.

Nem tartott megfelelő oldaltávolságot és a jármű jobb oldalával elsodorta a biciklist, aki az úttest jobb szélére esett. A balesetet követően az ismeretlen járművezető megállás, illetve segítségnyújtás biztosítása nélkül elhagyta a helyszínt. A baleset során a kerékpáros súlyos sérülést szenvedett. Az eset körülményeit a Tatabányai Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!