Keze szilánkosra tört

2023.04.03. 17:01

Videon a neszmélyi nő, akit elütött a kamion

Szántó Marianna keze szilánkosra tört, amikor kerékpárjával elsodorta egy mellette elhaladó kamion. Se a kamionos, se az utána érkező autók nem állt meg segíteni.

G. D. V.

Elsodorta a kamion az asszonyt

Forrás: Beküldött

Magát is alig bírja ellátni sérült kezeivel Marianna, akit kerékpározás közben egy kamion sodort el. Mint arról korábban beszámoltunk: a nyugdíjas nőt nem kikerülte, hanem mellette, őt súrolva hajtott el a kamionos. Marianna görcsösen a kormányba kapaszkodva próbált gyorsabban tekerni, nehogy a hatalmas jármű kerekei közé kerüljön. Már majdnem megúszta, amikor a kamion végén kiálló lámpa végül végigszántotta a kezét, a kamion után jövő menetszél pedig az útra dobta. A neszmélyi asszonynak az egyik keze szilánkosra tört, a másikon pedig a csuklója törött el, amikor a fejét védte az eséskor. 

Marianna a Tények adásában is elmondta a vele történteket és megmutatta a helyszínt, ahol a baleset történt. Szerinte részeg öregasszonyoknak nézhették az autósok, akik nem álltak meg segíteni neki. 

Kövesdi Szilárd, vezetéstechnikai oktató szerint elképzelhető, hogy a kamion sofőrje nem vette észre időben a kerékpárost. 

- Ha nem megfelelő az oldaltávolság, többen jönnek szembe nagyon nehéz felmérni időben azt, hogy mi történik. Nyilván az a megfelelő eljárás, hogy megyek mögötte és csak akkor kerülőm, ha azt teljes biztonsággal megtehetem. És egy nagy testű járművel, különösen egy kétszer egy sávos úton azt jelenti, hogy egy teljes sávot illik tartani, hogy biztonságos legyen a kerékpárosnak – mondta a szakember.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában