Pénzbüntetést kapott

2023.07.07. 11:58

Nem értette, mit jelent egy „nem” - folyamatosan zaklatta az esztergomi nőt

A volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki nem tudta elfogadni, hogy párja szakított vele és ezért folyamatosan zaklatta őt. A bíróság döntött az ügyében.

Kemma.hu

A vádirati tényállás szerint az esztergomi nő 2021. év októberében megszakította a kapcsolatot a vádlottal, amit a férfi nem fogadott el. Emiatt 2022. márciusáig folyamatosan zaklatta. Előszőr telefonon próbálta meg felvenni a kapcsolatot az exével, majd amikor a nő letiltotta őt, emailt írt a sértettnek.

Miután a nő az e-mailben írtakra sem reagált, a sértett a testvérén keresztül, a munkahelyén érdeklődött utána. De volt olyan eset is, hogy a sértett munkahelye közelében várakozott, leskelődött.

2022. március 29-én a vádlott ugyanarra a buszra szállt fel, mint a sértett, és beszélgetni próbált vele. A férfi csak annak hatására távozott, hogy a nő közölte vele, értesíteni fogja a rendőrséget.

Az ügyészség a férfival szemben a volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a járásbíróságon. A bíróság az ügyészség indítványa alapján 600 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a bűnösségét beismerő vádlottal szemben. Az ügyész tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt kért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában