Hétfős banda

2023.07.02. 09:21

Anyuka, rendelnék dizájnerdrogot a neten, segítesz terjeszteni? Naná! - mondta a mama

A rácsok mögül rendelt távol-keleti, új pszichoaktív szerekkel kezdődött az egész ügy. Két rab családi bizniszt épített ki, már-már vegyészkedő anyukával, futárkodó barátnővel.

Kemma.hu

Jól kiképzett nők segítették a már eleve börtönben ülő férfiak bizinszelését. Végül mind lebuktak

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Július 4-én a Komáromi Járásbíróságon folytatódik az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult ügy, amelyben összesne heten érintettek. Közülök hárman (mindhárman nők) már márciusban az előkészítő ülésen megkapták büntetésüket, ők voltak a harmad-, negyed- és hetedrendű vádlottak. A többiek most újra bíró elé állnak. A szövevényes ügyben távol-keletről rendelt tudatmódosítók, szlovákiai posták, magyar továbbküldések egyaránt szerepet kaptak. 

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a vádirat szerint a két, jogerősen szabadságvesztést töltő férfi (ők az első- és másodrendű vádlottak) döntött úgy, hogy családi bizniszt csinálnak pszichoaktív szerek értékesítéséből. Az egyik az élettársát (a harmadrendű vádlottat), a másik az édesanyját (a későbbi negyedrendűt) vonta be a „buliba”. 

Az egyik férfi a börtönből, az interneten keresztül rendelt a Távol-Keletről, Kínából és HongKongból új pszichoaktív anyagot. Annyi esze volt, hogy ne a rácsok mögé kérje azokat: élettársa szlovák postákon vette fel a küldeményeket, majd hozta át Magyarországra. Volt, amit továbbpostázott, és volt, amit a mamának passzolt tovább. A másodrendű vádlott édesanyja a fia által megadott címekre, de büntetés-végrehajtási intézetekbe is eljuttatta a szállítmányokat. 

Mint azt a vádiratban írják, egész rafináltan dolgoztak. Alkoholban, sebbenzinben vagy acetonban oldották fel a cuccot, az oldatot újságpapírral itatták fel, majd száradás után feladták az újságokat a raboknak. Az ötödrendű vádlott is vett a mamától új pszichoaktív szert, a vásárlásnál pedig a hatodrendű is ott volt. Az utóbbi által vezetett autó Majknál futott bele a rendőrökbe: a kesztyűtartóban pedig ott lapult a frissen megvett anyag. 

A hetedrendű váldott 2019 októberétől majd' egy év alatt minimum 27-szer vett a kábító hatású anyagból, a vételárat a mama számlájára utalva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában