NAV

2023.06.17. 10:00

Kisbuszokkal csempészték a cigit az M1-esen: 2210 dobozzal buktak le a bolgárok

Németországba akarták eljuttatni a kétezernél is több cigarettát, azonban az M1-es autópályán a pénzügyőrök lekapcsolták őket.

Kemma.hu

Nem jutott el Németországba a füstölni való

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében számolt be arról, hogy két bolgár cigicsempészt fogtak az M1-es autópályán. A fej-fej mellett haladó kisbuszok rengeteg füstölni valót rejtettek.

Nem aprózták el, bőven volt náluk csempészcigi
Nem aprózták el, bőven volt náluk csempészcigi
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A járművek Németországba tartottak, amikor a pénzügyőrök a pálya Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán igazoltatták őket. Mint kiderült, az első kisbuszban egy testvérpár utazott, ők egyszerűen a poggyászaikba tömtek bele összesen 1110 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát. A másik gépkocsi sofőrje kicsit több időt szánt az adózatlan füstölnivalók elrejtésére, leleményesebb módszerrel dolgozott. A tetőklíma burkolatát, a pótkerekeket, de még a motorteret is gondosan kibélelte az illegális termékkel, abban bízva, hogy az 1100 doboz bolgár zárjegyes dohányáru így rejtve marad a hatóság elől, és eljuthat Németországba.

Még a kisbusz felnijét is megtömték
Még a kisbusz felnijét is megtömték
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A pénzügyőrök összesen 2210 doboz, csaknem ötmillió forint értékű dohányterméket foglaltak le, az elkövetőknek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelniük kell majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában