Indítvány

2023.06.20. 09:50

Börtönbe küldenék a kesztölci cserbenhagyót, aki barátját gázolta halálra

Az ittas férfi nem vette észre a gyalogos barátját, akit elgázolt. Az ütközést észlelte, de nem állt meg segítséget nyújtani.

Kemma.hu

Még 2021. június 6-án történt tragédia Kesztölcön, amikor egy ittas férfi teherautóval elütötte a barátját. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség június 6-án vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járásbírósághoz. A bírósági eljárás folyamatban van. A vádiratban az ügyészség halált okozó ittas állapotban járművezetés bűntette, és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfi a haladása során a működő közvilágítási lámpákkal ellátott útszakaszon ittassága miatt nem vette észre a vele azonos irányba gyalogló barátját, akivel az összejövetelen együtt szórakozott. A gyalogost elütötte, aki az ütközés hatására az árokba esett és súlyos sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. Az elkövető észlelte az ütközést, ennek ellenére a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában