Tragédia

2022.02.04. 20:34

Dráma Kesztölcön: teherautóval gázolta halálra barátját az ittas férfi

Az ügyészség indítványára a bíróság meghosszabbította a barátját halálra gázoló és cserbenhagyó férfi letartóztatását.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványára április 8-ig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki egy baráti összejövetel után kocsijával elütötte egyik barátját, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a bíróság végzése nem végleges, mert a védő és a gyanúsított fellebbezett enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett.

Az indítvány szerint az elkövető baráti összejövetelen alkoholt fogyasztott, ezután  2021. június 6-án 00 óra 45 perc körüli időben egy tehergépkocsival Kesztölc lakott területén közlekedett. A férfi a haladása során a működő közvilágítási lámpákkal ellátott útszakaszon ittassága miatt nem vette észre a vele azonos irányba gyalogló barátját, akivel az összejövetelen együtt szórakozott. A gyalogost elütötte, aki az ütközés hatására az árokba esett és súlyos sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. Az elkövető észlelte az ütközést, ennek ellenére a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!