Ítélet

2023.05.11. 12:45

Tolatásból lett baleset az M1-esen: nem csak a szalagkorlát büntette a részeg sofőrt

Nem jogerősen másfél évet kapott az az autós, aki még 2019-ben okozott balesetet a sztrádán.

Kemma.hu

Másfél év börtönt kapott, valamint két évre a közügyektől és 10 évre a közúti járművezetéstől is eltiltották a Tatabányai Járásbíróságon csütörtökön azt a férfit, aki még 2019-ben okozott tolatás közben balesetet az M1-es autópályán. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a vármegyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség felebbezett: az elsőfokú ítélettel szembenhosszabb tartamú szabadságvesztést és közügyektől eltiltást kérnek, valamint azt szeretnék, hogy a férfit örökre tiltsák el a járművezetéstől. Emellett a védő is fellebbezett az ítélettel szemben.

A Tatabányai Törvényszék emlékezetett rá, hogy a megállapított tényállás szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező férfi a külső forgalmi sávban tolatott és megállt, amikor egy járműszerelvény nekiütközött, hiába vészfékezett. A személyautó a szalgkorlátnak csapódott, a vétkes sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. 

Mint arról korábban írtunk, a férfi Győr felé haladva, Tatabánya közelében az éjszaka közepén döntött úgy, hogy tolatni kezd. Az ügyészség már a vádemeléskor azt kérte, hogy soha többé ne vezethessen a büntetett előéletű férfi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában