vádemelés

2021.11.04. 10:20

Bepiálva tolatott és balesetet okozott a sofőr az M1-esen Tatabányánál

A közúti veszélyeztetés bűntette, és ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a férfival szemben.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

A vádirat szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi 2019. január 30-án 23 óra 55 perckor az M1-esen, Budapest irányából Győr felé, a külső sávban ittas állapotban vezette a személygépkocsit. A sofőr a sztráda tatabányai szakaszán megállt a külső forgalmi sávban, és tolatott majd ugyanezen forgalmi sávban megállt.

Szintén a külső sávban érkezett egy járműszerelvény, amelynek vezetője jobbra kormányzott, és vészfékezett, azonban az ütközést elkerülni nem tudta, a járműszerelvény a személygépkocsi hátsó részének ütközött. Az ütközés következtében a személyautó megperdült, és a szalagkorlátnak ütközött. A baleset következtében a vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a járműszerelvény utasai nem sérültek meg.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett előéletű férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje. adott tájékoztatást dr. Reszl Ildikó megyei főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában