Csempész

2023.05.17. 09:50

Milliós értékben próbált cigit csempészni egy férfi az M1-esen, hamar lekapcsolták

Az M1-es autópálya Ácsi szakaszán bukott le az a román férfi, aki milliós értékben igyekezett cigit csempészni Franciaországba.

Kemma.hu

Sportfelszerelés helyett mintegy kétmillió forint értékű magyar zárjegy nélküli cigarettával tömte tele táskáit az a román autós, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópálya ácsi szakaszán megállítottak.

A NAV tájékoztatása szerint bontott ablakkeretek, zsákok, de még gyermekjáték is volt a román sofőr utánfutóján, aki hat másik utasával tartott éppen Franciaországba, amikor a pénzügyőrök az M1-es autópályán útjukat állták. A Romániából utazók vegyes holmijai között, néhány értékes darabra is bukkantak a járőrök: két sporttáskából összesen 808 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő.

A táska a sofőré volt, aki annyival kommentálta a látottakat, hogy a megengedettnél nincs több cigaretta nála. A pénzügyőrök 1,7 millió forint összegben foglaltak le dohányterméket, majd jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában