Illegális bevándorlás

2023.05.17. 16:10

Embertelen körülmények között szállították az afgánokat, 5 évet kaptak az embercsempészek

Embertelen körülmények között, levegőtlen raktérben akart kicsempészni az országból 29 migránst egy holland és egy spanyol állampolgárságú férfi Ausztria felé, de Tatabánya térségében elkapták őket a rendőrök.

Kemma.hu

Alig fértek el a furgonban a bevándorlók

Forrás: Police.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint elítélték azt két, holland és spanyol állampolgárságú embercsempészt, akik 29 migránst összezsúfolva szállítottak egy teherautó zárt, levegőtlen rakterében.

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottakat 5 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 10 évre kiutasította őket Magyarország területéről. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlottak és védők is tudomásul vették.

A vádirat szerint az elkövetők 2022. február 15-én 12.00 óra körül, Magyarország területén, a szerb-magyar határtól mintegy 100 méter távolságra a Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmány, illetve beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkező, 29 afgán állampolgárságú személyt vettek fel az általuk használt, bérelt, holland honosságú tehergépkocsi rakterébe. A raktérben egymáshoz préselődve utazó afgán személyek számára menet közben a friss levegő kezdett elfogyni, többen fulladozni kezdtek, amelyet a raktér vezető fülke felőli oldalán hangos dörömböléssel több alkalommal jeleztek, azonban az elkövetők a jelzésükre nem reagáltak, nem álltak meg.

holland és spanyol állampolgárságú férfiak letartóztatását, akik a 29 migránst összezsúfolva szállították a teherautó rakterében
Embertelen módon, levegőtlen, zárt raktérben szállították a 29 afgán állampolgárságú férfit
Forrás: Police.hu

Mint ahogyan azt korábban megírtuk, a spanyol állampolgár által vezetett tehergépkocsit 2022. február 15-én 15 óra 10 perckor az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán lévő 57. kilométerszelvényében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság Rendészeti Igazgatóságának rendőrei ellenőrzés alá vonták, majd a gépkocsiból a raktérben tartózkodó 29 afgán személyt kiszállították.

Ezt megelőző nap éjszakáján az afgán állampolgárságú személyek két embercsempész segítségével illegálisan jutottak át a magyar-szerb határon a határőrizetet biztosító kerítésen és várakoztak a kísérőik jelenlétében arra, hogy az elkövetők felvegyék őket. A gyanúsítottak a migránsokat Ausztriába akarták szállítani.

A Tatabányai Járásbíróság a vádlottakat társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette miatt, mint bűnszervezetben elkövetőket 5 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában