100 rendőr

2023.04.05. 11:26

Videón az 50 milliós akció: 100 rendőr, 15 helyszín és 12 kiló drog a mérlegen

A somogy vármegyei rendőrök Somogy, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom vármegyékben egyszerre csaptak le a drogdílerekre, akiknél elképesztő mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak. Két videót és rengeteg képet osztottak meg a rajtaütésről.

Kemma.hu

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei négy megyében csaptak le a drogdílerekre

Forrás: police.hu

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei egyidejűleg négy megyében csaptak le a drogdílerekre, akiknél több mint tizenkét kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak. A nyomozás eredményeiről a police.hu számolt be.

Az egyenruhások a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével Somogy és a Komárom-Esztergom vármegye felderítőinek előzetes bűnügyi információi alapján március 31-én a reggeli órákban tartottak összehangolt akciót: több mint száz rendőr részvételével egyszerre tizenöt helyszínen tartottak házkutatást.

A Somogy, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom vármegyékben végrehajtott házkutatások alkalmával több, mint 2 kilogramm amfetamingyanús anyagot, több, mint 100 gramm kokaingyanús port, 10 kilogrammnyi marihuánagyanús növényi származékot és közel 50 tő kannabisz növényt találtak, amelyek feketepiaci értéke meghaladja az 50 millió forintot.  Az egyenruhások a drogon túl lefoglaltak kábítószer termesztéshez, terjesztéshez és fogyasztáshoz használatos eszközöket, laptopokat, mobiltelefonokat, karórákat, gáz- és riasztófegyvernek látszó tárgyat, az ahhoz tartozó lőszereket, egy nagyértékű gépkocsit, valamint több mint 3 millió forintnyi készpénzt is.

A rendőrök a komplex akció eredményeként összesen 13 személyt állítottak elő, akik közül hat embert bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett, hetet kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A feltételezett elkövetők közül négyet őrizetbe vettek, és kezdeményezték a letartóztatásukat, a többiek szabadlábon védekezhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában