Szagot fognak

2023.04.15. 19:49

Rendőrkutyákat képeztek Komárom-Esztergomban - fotók

Tatán és az M1-esen gyakorlatoztak négy vármegye négylábú rendőrei. A szolgálatikutyák és gazdáik valós környezetben gyakorolhattak.

Kemma.hu

Három napos szolgálati kutyás továbbképzést tartottak a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a közelmúltban. A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály munkatársával, Hajdu Tamás r. törzszászlós irányításával az M1-es autópályán, Tatán és Tatabányán képezték a Komárom-Esztergom vármegye és további három vármegye kutyavezetőit, illetve négylábú társaikat

A három napos tréning célja, hogy a járőrebek és gazdáik valós környezetben is újabbnál újabb elméleti és gyakorlati képzésben részesüljenek. Illetve, hogy kutyás csoport besegítsen a városi rendőrök munkájába, fokozzák a közterületi jelenlétet. A foglalkozások ideje alatt jól látható volt, hogy a kutyavezetők és a szolgálati kutyájuk egy egységet képeztek.

 A járőrkutyáknak hirtelen fellépő, szimulált támadásokat kellett elhárítaniuk, illetve a moduláris képzés része volt a TASER rendszeresített, kényszerítő eszköz alkalmazása a szolgálati kutya jelenlétében, írta a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában