Elismerés a hősöknek

2023.04.24. 19:59

Négyéves kislányt mentettek ki a tűzből a kitüntetett esztergomi tűzoltók

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság négy tagja is belügyminiszteri elismerésben részesült a Rendőr- és Tűzoltónap alkalmából.

Kemma.hu

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a Tűzoltóság napja alkalmából elismeréseket adott át vármegyénk hős katasztrófavédőinek. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Venczel Tóbiás Tamás tűzoltó törzsőrmester Bátorságért Érdemjelet vehetett át és jutalomban részesült. A törzsőrmester családjával autózott március 11-én az M1-es autópályán, amikor a korlátozott látási viszonyok miatt a mögötte haladó gépkocsi beléjük ütközött.

A tatabányai hivatásos tűzoltó feleségét és három gyermekét azonnal kimenekítette a sérült kocsiból, majd visszament a helyszínre, ahol törött szegycsonttal az egyik égő autó alól húzott ki egy súlyosan sérült férfit, majd tovább folytatta a mentést, sérültek után kutatva. Körülötte pokollá változott az út, égett minden, ő mégis visszafordult, hogy sérülése és fájdalmai ellenére másokon segítsen.

Szent Flórián Érdemjel és Bátorságért Érdemjelek elismerésül a vármegyei állomány négy tagjának
Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere
Kelkó Balázs tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese Szent Flórián érdemjelet vehetett át
Forrás: KEM Katasztrófavédelem

Dr. Pintér Sándor az ünnepségen kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül Szent Flórián érdemjelet adományozott Kelkó Balázs tűzoltó ezredesnek, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének.

Szent Flórián Érdemjel és Bátorságért Érdemjelek elismerésül a vármegyei állomány négy tagjának
Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere
Molnár Gábor c. tűzoltó főtörzsőrmesternek Bátorságért Érdemjelet adományozott Dr. Pintér Sándor
Fotó: Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy. / Forrás: KEM Katasztrófavédelem

A belügyminiszter kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Molnár Gábor c. tűzoltó főtörzsőrmestert és Zengl Norbert tűzoltó őrmestert. Az esztergomi tűzoltóik egy társasház harmadik emeleti lakásában keletkezett tűzesetnél három embert, köztük egy négyéves kislányt mentettek ki a lángokból.

Zengl Norbert tűzoltó őrmester is Bátorságért Érdemjelet vehetett át
Fotó: Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy. / Forrás: KEM Katasztrófavédelem

A négy kitüntetett tűzoltó az elismerést április 20-án a Rendőr- és Tűzoltónap alkalmából a központi ünnepségen, az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházában vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában