Elismerés

2023.04.22. 06:55

Kitüntették a tatabányai hőst: törött szegycsonttal égő autó alól mentett embert az M1-esen

A tatabányai tűzoltó az M1-es autópályán történt tömegbaleset után kimentette a családját, eltört a szegycsontja, alig kapott levegőt, körülötte pokollá változott az út, égett minden. És ő mégis visszafordult, visszament életet menteni.

G. D. V.

Venczel Tóbiás Tamás tűzoltó törzsőrmester Pintér Sándor belügyminisztertől vehette át az elismerést

Forrás: ORFK

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint Bátorságért Érdemjelet kapott a belügyminisztertől és jutalomban részesült Venczel Tóbiás Tamás tűzoltó törzsőrmester, tatabányai hivatásos tűzoltó. A hős férfinak nemcsak a családja, de több balesetett szenvedett ember is az életét köszönheti. A törzsőrmester a családjával részese volt a március 11-i, M1-es autópályán történt tömegbalesetnek.

 Bár a tűzoltó a porviharban a megfelelő követési távolságot betartotta, és így idejében észlelve a bajt meg tudott állni, a korlátozott látási viszonyok miatt a mögötte haladó gépkocsi beléjük ütközött. Feleségét és három gyermekét azonnal kimenekítette a sérült gépjárműből és biztonságos helyre vitte őket, majd visszament a helyszínre. Törött szegycsonttal és nehézlégzésével sem törődve az egyik égő autó alól kihúzott egy súlyosan sérült férfit, majd tovább folytatta a mentést, sérültek után kutatva.

Mint arról korábban beszámoltunk: március 11-én kora délután érkezett a tatabányai tűzoltólaktanyába a riasztás, hogy karambol történt az M1-es autópályán. Mint arról korábban beszámoltunk: a sztráda herceghalmi szakaszán egy porvihar miatt úgy lecsökkent a látótávolság, hogy végül 5 kamion és 37 egyéb jármű rohant egymásba. 19 jármű a helyszínen kiégett. 

A helyszínre a törökbálinti, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálaton kívül Komárom-Esztergom vámegyéből is több egység sietett: a tatabányai, a nyergesújfalui, a bajnai egységek, illetve a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett a mentésben.

 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában