Tömegszerencsétlenség

2023.03.12. 17:41

Megrázó videók: vakon rohantak egymásba kocsik és kamionok az M1-esen

Megrázó fényképek videófelvételek kerültek elő a március 11-i halálos tömegszerencsétlenségről, amely az M1-es autópályán történt. A tűzoltók egyszerre küzdöttek a lángokkal és vizsgálták át a roncsokat.

Kemma.hu

Belső kamerás felvétel is előkerült a tömegszerencsétlenségről. Tűzoltók akadályozták meg, hogy még nagyobb pusztítást végezzen a tűz

Forrás: Auto Media/FVMKI montázs

Ahogy arról beszámoltunk, halálos tömegszerencsétlenség történt az M1-es autópályán: több mint 40 jármű ütközött, rengeteg kigyulladt. Sajnos emberéletet is követelt a tömegkarambol, egy 44 éves férfi holttestét találták meg az egyik roncs alatt. Az útkezelő MKIF arról tájékoztatott, hogy a szombati tömegbaleset helyszínén továbbra is érvényben marad a 80 kilométer/órás sebességkorlátozás az M1-es autópályán. 160 méteren sérült meg a szalagkorlát, az útburkolat pedig 200-250 méteren megégett. A korlátot vasárnap délre sikerült rendbehozniuk. 

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Borsnak arról beszélt, hogy majd' száz tűzoltó dolgozott az M1-esen szombaton a tömegbaleset után. Mint arról mi is beszámoltunk, Tatabánya, Bajna, Bicske, Budapest, Törökbálint, Székesfehérvár, Nyergesújfalu 70 hivatásos tűzoltó és önkormányzati tűzoltója, valamint önkéntes tűzoltók is a helyszínre siettek. Mire odaértek, 19 autó és egy kamion vezetőfülkéje már teljes terjedelmében lángolt. 

Lángokat fékeztek meg, roncsokat vizsgáltak át

Olvasónk, P. Gy. nem sokkal az ütközéssorozat után érkezett a baleset helyszínére, a szemközti irányból. Videóján jól látható, ahogy az emberek igyekeznek biztonságba jutni, volt, aki két kisgyermekkel gyalogolt a sztrádán, többen telefonáltak, és voltak járművek, amelyek akkor még lángoltak. 

A tűzoltók egyébként két oldalról egyszerre próbálták a lángokat elfojtani, 4 habsugárral és 6 vízsugárral Erre azért volt szükség, mert több jármű üzemanyaga is kifolyt. A tűzoltók beavatkozását nagyban megnehezítette a sűrű füst és a porfelhő. A járműveket először eloltották, majd folyamatosan hűtötték, többször átlocsolták és átvizsgálták az utasteret, emellett a járműveket áramtalanították.

– A tűzoltás után kezdődhetett meg a rendőrségi helyszínelés, valamint a tűzoltók elkezdték felderíteni a tűz keletkezésének okát. Addig a kiégett autókat nem lehetett elvontatni, de a tűzben nem érintett járművek elszállítását megkezdték – mondta el a tűzoltó százados a Borsnak, kiemelve, hogy sokkal nagyobb is lehetett volna a tűz, ha egy kigyulladt kamion fa rakományára is átterjed a tűz. Szerencsére ezt sikerült megakadályozni. 

Drámai felvételek a tömegbalesetről és az azt megelőző percekről

A különböző közösségi oldalakon is számos fotó és videó került elő. Van, amelyiken az látható, hogy milyen szörnyűek voltak a látási viszonyok a porvihar miatt, egy fényképen a még füstölgő roncsok láthatóak, míg egy belső kamerás videó az ütközés pillanatát is megörökítette. 

@carmen.lory77

Ungaria autostrada M1 accident .Furtuna de praf 😣😣😣

♬ Powerful songs like action movie music - Tansa

Mint arról beszámoltunk, a balesetben összesen 41 gépjármű volt érintett. Az elhunyt, 44 éves áldozat mellett 39-en sérültek meg, a vasdárnap reggeli adatok szerint ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket. 

Kétéves gyermek is megsérült

Villányi Balázs, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója az MTI-nek vasárnap telefonon azt mondta, hogy intézményükbe kilenc sérültet szállítottak az M1-esről, közülük egyet mentőhelikopterrel. A kilenc sérült közül négyet vettek fel a kórházba, két felnőttet és két gyermeket. Négyük közül háromnak súlyos, de nem életveszélyes a sérülése. A további öt sérült ambuláns ellátásban részesült.

A székesfehérvári Szent György Kórházba szintén kilenc sérültet vittek a mentők. Az intézmény sajtószóvivője, Leffelholcz Marietta közlése szerint egy embert bordatörés és légmell, egy másikat végtagtörés, egy harmadikat pedig szegycsonttörés miatt láttak el a kórházban. A többi sérült kisebb zúzódásokat szenvedett.

A budapesti, Fiumei úti Dr. Manninger Jenő Baleseti Központba három sérültet, két nőt és egy gyermeket szállítottak a mentők, állapotuk stabil, nem életveszélyes. Az egyik nő könnyű medencesérüléssel szorul kórházi megfigyelésre. A másik nő könnyű sérülésekkel, zúzódásokkal került be, egy kétéves gyermeket műtéti kezelést nem igénylő combcsonttöréssel és zúzódásokkal vettek fel. Előreláthatólag napokon belül mindhárman elhagyhatják az intézetet - írták.

@klaraszucs M1 baleset előtti percek, s látásviszonyok #M1 tömegbaleset #M1 #M1 autópálya #baleset #balesetmegelőzés #karambol #látásviszonyok ♬ Survivor - 千ㄖㄖㄒㄥ乇乇

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!