Fáradt olaj

2023.04.13. 14:04

Megszületett az ítélet. Ennyit kaptak a mocsai környezetszennyezők

A mocsai vizesárokba öntötték az olajat, a bíróság úgy döntött, hogy bűnhődniük kell, mégpedig hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt.

Kemma.hu

Az egyik bűnjel

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A mocsai vízelvezető árokba öntött fáradtolaj miatt indult ügyben született ítélet. Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt indult ügyben az ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság a nővel szemben 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett, a férfival szemben 10 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlottak 2021. augusztus 17-én a Mocsa külterületén lévő mezőgazdasági földterülethez hajtottak. Mint arról korábban beszámoltunk, az autóból kivettek 3 darab 4 literes műanyag kannát, és az azokban tárolt mintegy 12 liter fáradt olajat a földterület határában lévő vízelvezető árokba öntötték. Az olajjal szennyezett területet pedig a magukkal vitt cementporral lefedték.

A terület tulajdonosa tetten érte őket, ezért a vádlottak az üres olajos flakonokat hátrahagyva elhajtottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában