Megvan az ítélet

2023.04.06. 10:01

Ennyit kapott a tatabányai díler, aki 500 forintot keresett a drog grammján

Az elsőfokú ítéletet az ügyész, a vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerős.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség  vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 2 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, és 192 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte azt a letartóztatásban lévő férfit, aki Tatabánya területén kábítószert értékesített. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az elsőfokú ítéletet az ügyész, a vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerős.

A vádlott saját használatra, illetve eladásra is rendszeresen vásárolt kábítószert. A lakásában kapcsolták le a zsaruk őt is, és az éppen érkező vevőit is. Mint arról korábban beszámoltunk, a vádlott 2021 nyarától 2022 február elejéig részben saját fogyasztásra, részben eladásra másfél hetente legalább 10 gramm kannabiszt, illetve metamfetamint tartalmazó anyagot vásárolt. A drogot 2500 forint/gramm áron vette, majd azt 3000 forint/gramm áron adta tovább.

A dílert 2022. február 8-án a lakásában fogta el a tatabányai rendőrség, ahol házkutatást is tartottak. Éppen ekkor azonban további emberek is megjelentek nála, hogy kábítószert vegyenek, a rendőrség ezért őket is eljárás alá vonta. A lakásban egyébként kábítószert, annak fogyasztásához és árusításához szükséges eszközöket foglalt le a rendőrség. A lefoglalt kábítószer összesített hatóanyag tartalma a csekély mennyiség felső határát meghaladja, de a jelentős mennyiség felső határát nem éri el.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában