Ítélet

2023.03.13. 19:14

„Nagyon szívesen visszacsinálnám” - 30 év múlva szabadulhatnak a komáromi gyilkosok

Másodfokon jogerősen is életfogytiglanra ítélték a társukat brutális kegyetlenséggel halálra verő férfiakat, akik legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak majd.

Kemma.hu

Jogerősen is életfogytiglant kaptak a kegyetlen komáromi gyilkosok

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

A Győri ítélőtábla március 13-án tartott nyilvános ülésén másodfokon ítéletet hozott azzal a két férfival szemben, akik Komáromban verték halálra különös kegyetlenséggel hangoskodó ismerősüket. Ahogy a közleményben írták, az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatta és a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 30 évben határozta meg; míg ezt meghaladóan az elsőfokú ítéletet helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a három férfi együtt élt egy komáromi ingatlanban. A sértett 2020 június 17.-én éjjel erősen ittasan tért haza, hangoskodott, egy szögvassal hadonászott. Ez zavarta a két szintén ittas férfit, akik végül neki támadtak. A bántalmazást akkor sem hagyták abba, mikor a sértett bocsánatot kért és kérlelte cimboráit, hogy ne bántsák tovább. 

Még meztelenre is levetkőztették, majd cigiszünetet tartottak, ami után tovább folytatták az ütlegelést. Még egy láncfűrész lánca is előkerült, amivel szintén ütötték társukat, majd betakarták. A férfi belehalt a sérülésibe, azonban mentőt csak három nap múlva hívtak hozzá.

Az elsőfokú ítélettel ellentétben legkorábban nem 25, hanem 30 év múlva szabadulhatnak az életfogytiglant kapó gyilkosok. 

Nagyon szívesen visszacsinálnám azt, hogy Miklós ugyanúgy éljen illetve, hogy ne legyen ez az egész.

– mondta a másodfokú tárgyaláson az egyik kegyetlen gyilkos. Társa a tárgyaláson úgy fogalmazott, hogy önvédelemből cselekedett, azonban sajnálja, hogy ez lett a vége, ha tehetné, akkor biztosan másképp cselekedne.

A történtek a helyieket is nagyon megrázták, számolt be a részletekről a Tények riportja.
– Nekem személyesen nagyon jó ismerősöm, barátom volt az elhunyt. Nem így kell egy emberi életnek véget érni – nyilatkozta az egyik helyi lakos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában