Tárgyalás

2022.10.03. 14:42

Életfogytiglanra ítélték a cimborájukat Komáromban halálra verő férfiakat

Életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a két férfit, akik egy italozás után két éve különös kegyetlenséggel agyonverték cimborájukat. Legkorábban 25 év múlva szabadulhatnak.

Goletz-Deák Viktória

Jogerősen is életfogytiglant kaptak a kegyetlen komáromi gyilkosok

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

Higgadtan hallgatta végig az utolsó tanukat és az iratok ismertetéseit az a két férfi, akiknek hétfőn kellett bíróság elé állniuk különös kegyetlenségből elkövetett emberölés vádjával. Pedig még hallgatni is nehéz volt azt a sok sérülést, ami végül az elhunyt halálához vezetett. A bíró hosszan ismertette az ügy állását, illetve a helyszínre kiérkező rendőr és az orvosszakértők vallomását. Mint elmondta, az orvosszakértők 48 pontban sorolták fel az elhunyt férfi sérüléseit. Többek között a mellkasán, hátán, karjain, lábán, nyakán voltak vérző sérülések. Utóbbit egy láncfűrész láncával okozták. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a három férfi együtt élt az elsőrendű vádlott komáromi házában. A sértett 2020 június 17.-én éjjel erősen ittasan tért haza, hangoskodott, egy szögvassal hadonászott. Ez zavarta a két szintén ittas férfit, akik végül neki támadtak. A bántalmazást akkor sem hagyták abba, mikor a sértett bocsánatot kért és kérlelte cimboráit, hogy ne bántsák tovább. Ütlegelték, megrugdosták, ököllel ütötték, meztelenre vetkőztették. Később rágyújtottak egy cigarettára, majd a pihenő után folytatták a bántalmazását. A másodrendű  vádlott elővett egy láncfűrész láncot és azzal ütötte a férfit. Miután abba hagyták a cimborájuk verését, lefektették és ott hagyták. Bár a sértett nem mozdult, a mentőket csak harmadnapra hívták ki, az akkor már halott férfihoz.

A perbeszédben a vádat képviselő ügyész, Dr. Borbély Veronika kiemelte, hogy az orvosszakértő véleménye szerint az elhunyt sérülései egy időben keletkeztek és bizonyítást nyert, hogy egyszeri, elhúzódó bántalmazás miatt hunyt el. A vizsgálatok szerint a halál legkésőbb a verést követően másnap délben állt be. 

A vádlottak a tárgyaláson nem ismerték be bűnösségüket. Azt állították, hogy csak pár pofont adtak cimborájuknak, aki szerintük már úgy jött haza, hogy több, verekedésből származó véres nyom volt rajta. A másodrendű vádlott azonban még az első kihallgatásán részletes vallomást tett. Bár ezt később visszavonta, az ügyészség véleménye szerint ebben a vallomásban leírtakat erősítik meg a nyomozás során feltárt körülmények, bizonyítékok is. Vérnyomot rögzítettek az ágy előtti részen, az ágyon, a földön levő autóülésen, ahol a holttestet megtalálták. De vér volt a folyosón kifelé a bejárat felé, a lépcsőn és a porszívón is. Az elhunyt nyakán levő sérülései láncfűrész lánctól keletkezhettek. Ezen meg is találták a másodrendű vádlott DNS-ét, de a sértett férfi körme alatt levő szövetekből is egyértelműen azonosítható volt a két támadó profilja. 

A bíró végül az ügyészség indítványával megegyezően hozta meg ítéletét: mindkét vádlottat életfogytiglan tartó fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől. Legkorábban 25 év múlva feltételesen szabadulhatnak. Az ítélet ellen mindketten fellebbeztek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában