Pénzbüntetés, eltiltás

2023.03.07. 07:17

Helyszíni fotók: besörözött, közel milliós kárt okozott a tatai sofőr

A férfi a balesetet követően adatai hátra hagyása nélkül a személygépkocsival elhagyta a helyszínt, visszament a lakóhelyére.

Kemma.hu

Több autóban is kárt tett

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ittas állapotban járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki sörözést követően okozott közel milliós kárt autóvezetés közben. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfival szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a büntetlen férfi 2022. október 22-én a tatai lakóhelyén szeszes italt, sört fogyasztott napközben. A férfi aznap 20 óra 30 perc körül a lakóhelyéről indulva, közepes fokban ittas állapotban vezette Tata lakott területén.

A sofőr haladása során ittassága okán letért az úttest menetirány szerinti jobb oldalára, ahol nekiütközött, az ott szabályosan parkoló személygépkocsinak, melyben 937 ezer 341 forint összegű kár keletkezett, ami megtérült úgy, hogy a biztosító a károkozó kötelező felelősségbiztosítása terhére a sértettnek az összeget megfizette. A balesetben  személyi sérülés nem történt.

A férfi a balesetet követően adatai hátra hagyása nélkül a személygépkocsival elhagyta a helyszínt, visszament a lakóhelyére. A férfit másnap, 2022. október 23-án 00 óra 34 perckor a lakóhelyén rendőri intézkedés alá vonták, ekkor a rendőr a férfi vezetői engedélyét elvette.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában