Illegális bevándorlás

2023.03.02. 10:32

Ácson elkapták, börtönt kérnek a szírre

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a férfival szemben.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi Lengyelországban elvállalta 1000 Euro/fő díjazás ígérete ellenében, hogy a Magyarországra jogellenesen érkezett migráns személyeket a magyar-szerb államhatártól a magyar-osztrák államhatárhoz  szállítja a határ jogellenes átlépéséhez.

A férfi megbízójával együtt gépkocsit bérelt Poznanban, és azzal 2022. július 5-én Kecskemétre közlekedett. Az elkövető 2022. július 14-én kapta meg a telefonos alkalmazáson a mobiltelefonjára a migráns személyek felvétele helyének koordinátáit, amelyeket követve Domaszék térségébe hajtott, ahol egy erdős területen felvette a gépkocsiba a 27 fő migráns személyt. A migráns személyek felvételét követően a sofőr a magyar-szlovák államhatár irányába hajtott. A rendőrjárőrök aznap 19 óra 20 perckor Ács térségében ellenőrzés alá vonták a gépkocsit. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában