Lecsapott a TEK

2023.03.19. 09:40

A Barátság kőolajvezeték kábeleit is elvágta korábban a Pilismaróton elfogott bűnbanda

A TEK és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közösen csapott le Pilismaróton a fóti kábeltolvajokra.

Kemma.hu

A TEK és a készenléti rendőrség közösen csapott le a bandára

Forrás: tenyek.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, március 16-án, csütörtökön reggel Pilismarót területén csapott le a TEK és a készenléti Rendőrség arra a bűnbandára, amelynek tagjai kábellopással okoztak jelentős károkat. Amikor Pilismaróton lerohanták őket, éppen derékig álltak egy kiásott gödörben a földben, éppen egy telekommunikációs cég tulajdonában lévő földkábeleket vágtak el, amelyeket el akartak lopni.

Néhányat már el is vágtak, de ellopni már nem tudták őket, a rendőrök ugyanis tetten érték őket. A Tények információi szerint a rézkábeleket, amelyeknek értéke több millió forint volt, el akarták adni.

A társaságból egy nő és két férfi korábban a Barátság kőolajvezeték kábeleit is megrongálták. Ők hárman február 28-án Alsónémedi területén kivágtak egy darabot egy földben futó kábelből, ami az ország kőolajellátásához tartozó csővezeték működésében is zavart okozott.

A Tények úgy tudja, hogy a kábel a MOL tudajdonába tartozik, és az olajipari cégnél üzemzavar alakult ki a lopás miatt, az ország olajellátása azonban szerencsére zavartalan maradt. Hármójukat közérdekű üzem megzavarásával és nagyobb kárt okozó rongálással is meggyanúsították, és akár 12 év börtönt is kaphatnak.

A társaság négy tagját egyébként nagyobb értekre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérletével gyanúsítják. A fóti kábeltolvajok jelenleg őrizetben vannak, a rendőrság kezdeményezte a letartóztatásukat.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában