Elhárítás

2023.03.17. 16:52

VIDEÓ: lecsapott a TEK Pilismaróton a kábeltolvajokra

A TEK-kel közösen csapott le és fogta el március 16-án, csütörtökön a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomoz Iroda (KR NNI) Pilismaróton azt a Pest vármegyei csapatot, akik kábeleket tulajdonítottak el – írja a police.hu.

Kemma.hu

Közérdekű üzem megzavarása, rongálás és lopás kísérlete miatt folyik büntetőeljárás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztályán három férfivel és egy nővel szemben. Az említett négyfős bűnbandát március 16-án reggel fogták el a KR NNI nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen Pilismaróton, számolt be a police.hu.

A megkülönböztető mellényt viselő elkövetők a község határában, a 11-es főút közvetlen közelében már a reggeli óráktól kezdve tevékenykedtek, ahol a földterületen több hosszanti gödröt ástak. Egyes információk szerint volt, aki megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak, mire azt felelték, hogy csak kábelt fektetnek.

Mint kiderült, nem a hálózat fejlesztésén dolgoztak, hanem éppen elvágtak egy telekommunikációs cég tulajdonában lévő földkábelt, de ellopni már nem tudták, ugyanis a rendőrök gyorsan közbeléptek. Mivel a lopással veszélyeztetett érték több millió forint lehet, így a társaságnak nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérlete miatt kell felelnie.

A helyiek a közösségi oldalakon csütörtökön kora délután kezdtek el beszélni arról, hogy egyenruhások lepték el a falut és hogy nemcsak a település határában, hanem a templom mögött is voltak rendőrök. Egy olvasónk éppen busszal tartott hazafelé, mikor látta, hogy a gödrök mellett megbilincselve feküdtek a bűnbanda tagjai. Az esetről hamar pletykák kezdtek terjedni a környéken. Volt olyan verzió, miszerint hat holttestet találtak, mások migránsokat emlegettek, de „gyakorlatként” is aposztrofálták a rendőri jelenlétet. A helyszínelés estig tartott, a szerszámok sokáig ott hevertek az árkok mellett.

Végül a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda adta meg a választ, hogy mi is történt Pilismaróton. A police.hu közölte, hogy a négy fő közül két férfit és a nőt a KR NNI Vagyonvédelmi Osztálya egy korábbi üggyel is összefüggésbe hozta. 2023. február 28-án ugyanis Alsónémedi külterületén vágtak ki egy darabot egy földben futó kábelből, ami az ország olajellátásához tartozó csővezeték működésében zavart okozott. Így a három főt közérdekű üzem megzavarásával és nagyobb kárt okozó rongálással is meggyanúsították a nyomozók. A KR NNI nyomozói a 48 éves N. Zoltánnét, 27 éves fiát, N. Zoltánt, valamint két társukat, a szintén 27 éves K. Zoltán Krisztiánt és a 39 éves K. Gyulát gyanúsított kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában