Ítélet

2023.03.09. 15:19

1 hónapra letartóztatták a Tatabányán robbantással fenyegetőző fiút

A hétfő este bombariadójával Tatabányán káoszt okozó fiatalt a bíróság 1 hónapra letartóztatta.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki bombafenyegetést jelentett be a segélyhívón Tatabányán. Az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, március 6-án, hétfőn este Újvárosból érkezett telefonos bejelentés a rendőrségre, hogy egy férfi három bombát helyezett el egy tízemeletes lépcsőházában, amit fel fog robbantani. 33 lakásból 53 embernek kellett elhagynia otthonát, volt aki két és fél éves gyermekével menekült az utcára. A lakók nagyon megrémültek, akiket egy közeli iskolában helyzetek el addig, amíg a tűzszerészek és a kutyás bombakeresők át nem fésülték az épületet. Végül bombát sehol nem találtak.

A hamis bejelentést tevő 22 éves győri fiút hamar elfogták a rendőrök. A fenyegetőző fiatal ugyanis a bámészkodók között, a helyszínen nézte végig a káoszt, amit telefonhívásával okozott. A kihallgatásán az elkövető beismerte tettét, nála a telefont is megtalálták.

A bíróság megállapította, hogy az elkövető próbára bocsátás hatálya alatt állva, valamint büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el a cselekményt. A férfival szemben már van folyamatban eljárás közveszélyokozás és közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt, így fennáll a bűnismétlés veszélye.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában