Elfogták a fenyegetőt

2023.03.07. 13:53

Bombariadó Tatabányán: lakók mesélnek a rémületről, 33 újvárosi lakást ürítettek ki

Szalai Nikolett

Az egész épületet átvizsgálták, de bombát végül nem találtak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Bombariadó okozott riadalmat március 6-án, hétfőn este Tatabányai Újváros városrészében. A rendőrségre egy ismeretlentől érkezett a hívás 19 óra 44 perckor, miszerint a férfi 3 bombát is elrejtett a Mártírok útja egyik tízemeletesébek lépcsőházában.

Az épület 33 lakásából összesen 53 személyt evakuáltak. Őket a Kodály Zoltán Általános Iskolában helyezték el, amíg a bombakutatók és kutyáik átvizsgálták a területet. Ezzel egyidejűleg a nyomozás is kezdetét vette.

Bomba Tatabánya Mártírok tízemeletes
A betelefonáló azt mondta, három robbanószerkezetet helyezett el az épületben
Fotós: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A feltételezett elkövető fényképét továbbították a helyszínen tartózkodó rendőröknek, akik az elkövetőt két órán belül a helyszínen beazonosították, majd elfogták. A 22 éves győri férfinél megtalálták azt a telefont, amelyről a hívást kezdeményezte, valamint egy SIM-kártyát, amelyet a bejelentéskor használt. 

Bomba Tatabánya Mártírok tízemeletes Németh Szimonetta
Németh Szimonetta
Fotós: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Németh Szimonetta 2 és fél éves kislányával és édesanyjával tartózkodott otthon, amikor a bejelentést követően a hivatásos szervek megérkeztek a lakóházhoz.

A nagymamám telefonált ránk, hogy miért áll itt ennyi rendőrautó meg mentő. Kinéztem az ablakon és láttam, itt gyülekeznek. Anyukám abban a pillanatban kiabált, menjünk, mert bombariadó van. Mindenki szaladt le. Megfogtam a kislányom, gyorsan bepongyoláltam a takaróba, és elindultunk. Szegénykém is meg volt ijedve

– mesélte az édesanya, hozzátéve, hogy a Kodály téren volt a gyülekező, megnyitották nekik az iskolát is, de ők a el tudtak menni a nagymamához. 

Bomba Tatabánya Mártírok tízemeletes
A közeli iskolában helyezték el a lakókat
Fotós: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Megijedtem, mert még ilyennel sosem találkoztam, de szerencsére a rendőrök nagyon készségesek voltak, részletesen tájékoztattak mindenről. Anyukám beteg, tőle is megkérdezték, van-e segítsége, hogy le tudjon jönni, úgyhogy le a kalappal előttük!

– folytatta Németh Szimonetta, aki családjával a többi lakóval együtt negyed 11 tájékán mehetett vissza az este negyed 9 körül kiürített épületbe.

Sokak arcán látszott a rémület, de elég összetartó a közösség, úgyhogy mindenki nyugtatta egymást

– idézte fel az esti riadalmat Németh Szimonetta.

Bomba Tatabánya Mártírok tízemeletes Nagy Zoltán
Nagy Zoltán
Fotós: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Nagy Zoltán sem tapasztalt korábban még csak hasonlót sem. Ő 1974 óta lakik a házban.

Pont fürödtem, épphogy felvettem a pizsamát, amikor zörgettek az ajtón. Azon gondolkodtam, ki lehet, ilyen későn. Kinyitottam az ajtót és két rendőr volt, akik mondták, hogy öltözzek fel és jöjjek le, mert bombariadó van. Sejtettem, hogy valaki csak szórakozik, de még eddig sosem volt ilyen

– mesélte lapunknak a férfi.

Bomba Tatabánya Mártírok tízemeletes
A Mártirok útja egyik tízemeleteséhez vonultak ki a hatóságok
Fotós: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A rendőrség az elkövetőt az elfogása után előállította és őrizetbe vette, valamint közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatta. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és azzal indokolta tettét, hogy munkáltatója nem biztosított részére szállást.

A kutatócsoport a helyszínen egyébként robbanóanyagot, robbanószert nem talált. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában