Lélekjelenlét

2023.02.16. 14:23

Száguldó vonaton mentett életet, a tatai dandárnál kapott elismerést a fiatal őrvezető

Hegedűs Richárd a Győr és Komárom között közlekedő vonaton mentette meg egy utastársa életét. A fiatal őrvezetőt Lőrincz Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka személyes elismerésben részesítette.

Kemma.hu

A fiatal őrvezetőt Lőrincz Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka személyes elismerésben részesítette

Forrás: MH Klapka György 1. Páncélosdandár/Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk, drámai küzdelem folyt január 18-án a Győr és Komárom között haladó vonaton. Egy 65 éves férfi élete volt a tét, aki a keresztlányával utazott, ám néhány perccel az indulás után rosszul lett, és összeesett.

A segítségére egy másik kocsiban utazó férfi sietett. Az időben megkezdett mellkasi nyomások sikerre is vezettek, a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. A titokzatos és nagy lélekjelentétről tanúbizonyságot tett életmentő nem más volt, mint Hegedűs Richárd őrvezető.

Lőrincz Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka személyes elismerésben részesítette, és emléktárgyat adományozott Hegedűs Richárd őrvezető részére, aki a Győr és Komárom közötti vasútvonalon közlekedő vonaton megmentette egy utastársa életét.
Hegedűs Richárd őrvezető a Győr és Komárom között közlekedő vonaton mentette meg egy utastársa életét
Fotós: Bratkó Balázs szakaszvezető / Forrás: MH Klapka György 1. Páncélosdandár/Facebook

A fiatal katona jókor volt jó helyen január 18-án, hiszen a vonaton utazó 65 éves férfi valószínűleg annak köszönheti az életét, hogy Hegedűs Richárd a bajt felmérve azonnal segítségnyújtásba kezdett. Mivel az őrvezető rendelkezik a Harctéri Életmentő Katona (CLS – Combat Life Saver) képzettséggel, a tanfolyamon megszerzett ismeretei alkalmazásával haladéktalanul megkezdte az újraélesztést két másik utazótársa segítségével.

A komáromi vasútállomáson a vonat beérkezése után, néhány percen belül a helyszínre érkezett az Országos Mentőszolgálat egyik egysége, melynek orvosa átvette az eszméletlen utast Hegedűs őrvezetőtől. A segítségnyújtás sikerességéről Hegedűs Richárd csak később értesült. A fiatalembert most Lőrincz Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka személyes elismerésben részesítette, és emléktárgyat adományozott neki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában