Hiába várták haza

2023.02.01. 06:59

Szörnyű bizonyosság: holtan találták a régóta keresett esztergomi édesanyát

Két évvel ezelőtt, 2021 január 24-én ment el otthonról Szilágyi Piroska. Lánya azóta hiába várta haza édesanyját. Mostanra azonban csak a szörnyű bizonyosság maradt utána.

Kemma.hu

Szilágyi Piroska kereséséről többször beszámoltunk. Az asszony 2021 januárjában, lánya lakásából távozott, azóta senki nem látta. Olvasóink segítségét kértük, hátha látta valaki. Keresőcsoportok indultak a felkutatására. Újabb és újabb helyszíneken, többek között a Duna táti kőgát és az esztergomi teherkomp közötti szakasza mentén keresték a 63 éves Szilágyi Piroskát.

A szerettei sosem adták fel a reményt, hogy megtalálják őt. Piroska eltűnésének másnapján az egyik keresőkutya szagot fogott a lakásnál, ahonnan eltűnt az asszony.

Felcsillant a remény, hogy végre eredményt hoz a keresés, mert a kutya négy kilométeren keresztül vezette a a keresőket, ám sajnos elakadt egy lápos-mocsaras területnél.

A Piroska után aggódókhoz ezután az ország különböző pontjáról, többek között Budaörsről is érkezett bejelentések. Többen is látni vélték az eltűnt asszonyt. Lánya akkoriban  azt mondta, nem gondolja, hogy édesanyja öngyilkosságot követett volna el.

Szilágyi Piroska lánya minden követ megmozgatott, hogy felkutassa eltűnt édesanyját.

Szia Anyu! Tudom, hogy életben vagy! Ha ez valami csoda folytán eljut hozzád... És felismersz minket, adj életjelet! Lányaid keresnek továbbra is, addig, amíg nem adsz életjelet! 19.hónapja, hogy eltűntél

– írta a Facebook-oldalára reménykedve még tavaly augusztusban. Sokféle verzió felmerült, mi történketett az esztergomi édesanyával. Voltak, akik úgy gondolták, talán a Koldusmaffia áll eltűnése a háttérben. Budapesten is keresték az eltűnt esztergomi asszonyt.

Aztán 2022 szeptember 19-én, nem messze onnan, ahol Piroska eltűnt, egy holttestet találtak Esztergomban. A leírás szerint egy zöld színű, a lapocka magasságában vízszintesen díszszegecsekkel díszített szövetpulóvert és fekete tavaszi-őszi kabátot viselt kapucnival, amely a hasi résznél megköthető. A kabáton zsebek, gombolható díszzsebek találhatók. Lábán feketebőr jellegű, magas sarkú csizma. Piroska eltűnésekor fekete széldzsekit, fekete színű csizmát viselt.

Bár több dolog is egyezett a megtalált holttest ruházatának leírása és Piroska eltűnésekor viselt ruházata között, a rendőrség DNS azonosítást az ismeretlen női holttest azonosítására.

Ahogyan arról a Ripost is beszámolt, a DNS azonosítás eredménye sajnos azt bizonyította, hogy Szilágyi Piroska valószínűleg nem hagyta el Esztergomot 2021 januárjában. A ő holttestét találták meg másfél évvel eltűnése után.

Sajnálattal értesítünk mindenkit, hogy egy keresés szomorú véget ért. A rendőrség tájékoztatása szerint az egyenruhások 2022. szeptember 19-én egy női holttestet találtak Esztergomban, A DNS azonosítás eredménye alapján az eltűnt Szilágyi Piroskát találták meg. Családjának, lányainak őszinte részvétünket fejezzük ki ezúton is, a keresésében segítőknek köszönjük szépen munkájukat. Nyugodjék békében immár

adta hírül az Eltűnt Személyek Keresése nevű Facebook-oldal. Az azonosítás utáni napokban Piroska idősebb lányával beszélgettünk édesanyja eltűnésének körülményeiről. Mint mondta, számára gyanús az, hogy ilyen hosszú ideig senkinek nem tűnt fel a holttest egy azon a forgalmas helyen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!