mindent átfésültek

2021.02.17. 19:55

A tatabányi terepjárós hősök és a mentőkutyások is keresték a hetek óta eltűnt asszonyt

A napokban újabb helyszínen, ezúttal a Duna táti kőgát és az esztergomi teherkomp közötti szakasza mentén keresték a hatóságok Szilágyi Piroskát, aki még január 24-én tűnt el Esztergom-kertvárosi otthonából. Néhány óra erejéig mi is csatlakoztunk a kutatócsapathoz.

Walczer Patrik

A keresés végül nem vezetett eredményre, viszont a hatóságok kizárhattak egy újabb területet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

– Fiatalok, ne legyetek szégyenlősek, gyertek bátran! Itt van egy kis meleg pogácsa és mindjárt hozom a meggyes piskótát is! – kedveskedett a mínusz nyolc fokos hidegben egy kis frissen sült harapnivalóval egy hölgy a Rönkház Étterem melletti murvás parkolónál várakozónak. A megbeszélt időpontra megérkezett mindenki, aki aznap részt kívánt venni a keresésben.

Valent Tamás esztergomi polgárőr, mögötte pedig Kara Richárd, akik szintén nagy erőkkel keresték az eltűnt asszonyt (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

A rendőrök, a nyergesújfalui, a sárisápi és süttői önkéntes tűzoltók, az esztergomi rendészeti kollégák, az esztergomi és lábatlani polgárőrök, a Tatabánya 4x4 Terepjárós, Polgár Védelmi, Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Horizont Egészségügyi Alapítvány tagjai mellett civilek is csatlakoztak a kutatócsapathoz.

Holtan találták meg az eltűnt férfit

A közelmúltban egy mási eltűnt személyt is kerestek Esztergomban. Ahogy arról beszámoltunk, február 13-a szombaton délután az Esztergomi Rendőrkapitányságtól riasztás érkezett be a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének Mentés­irányítási Központjához, miszerint egy 28 éves esztergomi lakos február 11-én elhagyta otthonát és ismeretlen helyre távozott. Aznap a Kulcsár Kutató – Mentőkutyás Szolgálat Alapítványtól ketten egy-egy kutyával indultak el, emellett a Tatabányai 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület három tagja is részt vett a kutatásban. Racsné Galambos Gréta rendőr százados, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől tudtuk meg a tragikus hírt, miszerint az eltűnt személyt vasárnap holtan találták a lakóhelyéhez közel eső erdős területen. A rendőrség a halál­eset kapcsán kizárta az idegenkezűséget.

A helyszínen Borosháziné Végh Angéla rendőr alezredes, az Esztergomi Rendőrkapitányság Nyergesújfalu Rend­őrőrs őrsparancsnoka tartott eligazítást. Elmondta, hogy Szilágyi Piroska január 24-én tűnt el, aznap fekete nadrágot, fekete cipőt és egy széldzsekit viselt.

Szilágyi Piroska (Fotó: police.hu)

A tájékoztató után a rendőrség a Kulcsár Kutató – Mentőkutyás Szolgálat Alapítvánnyal közösen koordinálta a keresést, majd kétfelé osztották a csapatot. Az esztergomi és pilisjászfalui polgárőrökkel, illetve a sárisápi önkéntes tűzoltókkal együtt az Esztergom-kertvárosi Kánya Repülő Klub alelnökét, Süttő Pétert követve indultunk útnak.

– Állítólag a hölgynek van egy tartalékszámlája, ami tele van Bitcoinnal – vetette fel a fél­információt az egyik jelenlévő.

– Nekem aztán mondhatod, nem sokat értek a virtuális pénzekhez – érkezett is a közömbös válasz a társtól, aki behatolt az akácos területre.

Kisvártatva már a Sódergödör néven ismert népszerű horgászhelynél jártunk. Ritkán látni ennyire kihaltnak az öbölt, ugyanakkor érthető is, hogy miért nem volt ott senki, mivel a mínusz nyolc fokos hidegben nem sok babér termett volna a lékhorgászoknak. Halat nem láttunk, fácánt viszont igen, melyet a sárisápi önkéntes tűzoltóknak sikerült kiugrasztani a bozótból.

A keresés végül nem vezetett eredményre, viszont a hatóságok kizárhattak egy újabb területet (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

A keresés végül nem vezetett eredményre, viszont a hatóságok kizárhattak egy újabb területet. A csoportunk tagjai is megjegyezték: remélik, hogy valahonnan élve előkerül az eltűnt hölgy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!