Sikkasztás

2023.02.15. 10:48

Hitvány munka sok millióért: ítélet született a sikkasztó tárkányi vállalkozó ügyében

A sikkasztás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a tárkányi férfival szemben, aki az anyagvásárlásra átvett összegből több, mint ötmilliót saját céljaira költött el.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a járásbíróság a férfit 1 év 10 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint kötelezte az elszenvedő fél kárának a megtérítésére. A kihirdetett ítéletet az ügyész, vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerős, tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől. 

A vádirat szerint a férfi egy ingatlan tulajdonosával 2021. június 17-én vállalkozási szerződést kötött egy vértesszőlősi családi ház teljeskörű felújítására, melyben 2021. október 31-ig vállalta a teljesítést. A vállalkozó és a tulajdonos megállapodása szerint a felújítás anyagköltsége 9 millió 560 ezer 700 forint, a munkadíja pedig 4 millió 200 ezer forint volt. 

A tulajdonos 2021. június 18. és augusztus 13. között összesen 11 millió 60 ezer forintot utalt át a vállalkozó bankszámlájára. A vállalkozó és a brigádja - a tulajdonos által utóbb kifogásolt minőségben - munkát végzett az ingatlanon és a legutolsó tétel kivételével megvásárolta a felújításhoz szükséges anyagokat az átvett pénzösszegből. 5 millió 300 ezer forintot azonban nem anyagvásárlásra fordított, hanem saját céljaira felhasználva eltulajdonította, adta hírül a Tatabányai Törvényszék. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában