Ítélet

2023.01.18. 13:09

Videón a bunyó a dorogi állomáson - felfüggesztetteket osztogatott a bíróság

A garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság jogerős büntetővégzést hozott a négy férfival szemben.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A bíróság két férfival szemben 2-2 év, végrehajtásában 4-4 évre felfüggesztett börtönbüntetést, a másik két férfival szemben egyenként 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A vádirat szerint 2021. szeptember 14-én két ittas állapotban lévő férfi a dorogi vasútállomáson az ott tartózkodó több fiatal személlyel provokatív magatartást tanúsított, hangoskodtak.

Két másik férfi emiatt velük vitázott, a szóváltás kölcsönös verekedésbe torkollott, ennek során egyikük egy alkalommal a buszmegálló jelzőtáblájába beleütött. Az egyik verekedő férfinak az arcfelén és a bal kezén hámhorzsolása keletkezett, amely sérülések nyolc napon belül gyógyulnak. A férfiak verekedése kihívóan közösségellenes volt, alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen, tájékoztatta az ügy részleteiről a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában