Illegális pirotechnika

2023.01.03. 14:16

Petárdázókat kaptak el a zsaruk szilveszterkor

2022 és 2023 fordulóján sokan, megszegve a szabályokat – petárdáztak is.

Szász Dalma Kitti

Petárdázni, ahogy a korábbi években, úgy most is tilos volt, de még a birtoklása is. Aki ezt a tilalmat megszegi, szabálysértést követ el, ami 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. 

Ennek apropójából az egyenruhások szilveszter éjjelén is kiemelt figyelemmel fordítottak arra, hogy az ittas vezetők mellett, a petádrázókat is kiszűrjék. Sok estben azonban az illegális eszközt használók, rendbontó csapatok azonnal köddé váltak, amint felrobbantották petárdájukat, így nehezen lehetett a nyomukra bukkanni. 

Gányai Balázs őrnagytól, rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy szilveszterkor az Oroszlányi Rendőrkapitányság egy embert jelentett fel petárdázás miatt. Előtte nap, 30-án pedig az Esztergomi Rendőrkapitányság hármat. Ők egyébként egy áruház parkolójában árusítottak polgári felhasználású pirotechnikai eszközt, amihez nem volt engedélyük. Az egyenruhás hozzátette, hogy többi rendőrkapitányság területén nem történt ilyen, vagy ehhez hasonló rendőri intézkedés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában