Zaklatás

2023.01.13. 16:03

„Korrupt, köcsög zsaru” - hónapokig zaklatta a rendőrt a férfi, Tatabányán letartóztatták

A Tatabányai Járásbíróság a 2023. január 13. napján tartott ülésen, zaklatás vétsége miatt indult ügyben, 1 hónapra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki hónapokon keresztül zaklatott egy rendőr főtörzsőrmestert és annak családját.

Kemma.hu

Forrás: Shuttertsock

Fotó: Kamil Zajaczkowski

A gyanúsított jelen bűncselekményét hosszabb időn át, büntetőeljárás hatálya alatt követte el, így megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb – hasonló jellegű - bűncselekményt követne el, illetve a sértett zaklatását folytatná, ezért a letartóztatás indokolt. A végzés nem végleges, a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2023. január 12-ét megelőzően, több hónapon keresztül rendszeresen, a vele szemben végrehajtott rendőri intézkedések miatt a körzeti megbízottat és annak családját a lakóhelyükön és telefonon is zaklatta, valamint becsület csorbítására alkalmas „korrupt zsaru, köcsög zsaru” kifejezéseket ordibált. A gyanúsított büntetett előéletű, eljárás volt vele szemben emberölés előkészületének bűntette, rongálás bűntette miatt, tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában