Lebukott

2023.01.25. 15:39

Embereket vitt a teherautó levegőtlen rakterében, az esztergomi zsaruk kapták el

Embertelen körülmények között 14 migránst szállított, a Mária Valéria hídon akart átjutni velük.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség  vádiratot nyújtott be azzal a  letartóztatásban lévő moldáv állampolgárságú férfival szemben, aki  14 migránst szállított illegálisan egy tehergépkocsival– közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi  összesen 14 szír állampolgárt vett fel Magyarország déli határán, a magyar-szerb határ közelében – pontosan meg nem határozható helyen – az általa vezetett, de magyar forgalmi rendszámú, fehér színű, csukott tehergépkocsiba. A jármű rakterében  Esztergomba fuvarozta őket, hogy utasait az Esztergom és Párkány városát összekötő Mária Valéria hídon átvigye, és ezzel segítséget nyújtson nekik az államhatár jogellenes átlépésében.

A csukott tehergépkocsi rakterében ülőhelyek, ülések, biztonsági övek, kapaszkodó szerkezetek nem voltak. A raktérnek mesterséges szellőtetőrendszere nem volt, viszont az oldalsó tolóajtó tömítőgumija nem volt a helyén, így az ajtó körül 2 centiméter széles rés volt, azon áramlott csak be a levegő.

A Mária Valéria hídon szolgálatot teljesítő helyi járőrök arra lettek figyelmesek, hogy a híd mellett található parkolóból egy teherautó vezetője folyamatosan figyeli őket. Feltűnt nekik az is, hogy a jármű raktere láthatóan túl van terhelve, továbbá a gyanús személy élelmiszert nyújt be a hátsó ajtón.

A férfi letartóztatását a bíróság az ügyészség indítványára 2022. október 7-én rendelte el. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában